Colocviul Internațional „Latinitate-romanitate-românitate” la cea de-a XX-a ediție

0 0

Anul acesta, Colocviul Internațional „Latinitate-romanitate-românitate”, organizat în perioada 24-26 septembrie 2021, a ajuns la cea de-a XX-a ediție. Rezistența peste ani și ecoul favorabil în țară și în străinătate s-au datorat tocmai stabilității și solidarității instituțiilor organizatoare: Universitatea Valahia din Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, Primăria și Consiliul Local Târgoviște.
Evenimentul reprezintă o bună ocazie de reuniunea unor cercetători și cadre didactice din numeroase centre universitare din țară, dar și din străinătate, sub egida Universității „Valahia” din Târgoviște, Uniunii Latine din România, filiala Dâmbovița și a Consiliului Județan Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Prin acest simpozion se redă prezentului un trecut istoric măreț, iar valorile fundamentale ale neamului nostru capătă forță. Este, în egală măsură, și un prilej de meditație, privind răstimpul existenței noastre, supusă la inerente încercări, dar capabilă să-și refacă mereu temeiurile resurecției spirituale.
Această ediție aniversară a beneficiat de prezența unor importante cadre didactice precum: Acad. Baudouin Decharneux, Université Libre de Bruxelles/Académie Royale de Belgique/ Maître de Recherches du FRS-FnRs, Prof. univ. dr. Lucian CHIȘU, Institutul „George Călinescu” al Academiei Române, Prof. univ. dr. Ion LIHACIU, Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iași, Prof. univ. dr. Annick ENGLEBERT, Université Libre de Bruxelles, Alice Cristina TOMA, Université Libre de Bruxelles.
Vivat, Crescat, Floreat!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O ediție de succes a Festivalului-Concurs Național "Ion Dolănescu"

Încă o ediție de succes a Festivalului-Concurs Național „Ion Dolănescu” s-a încheiat în ropote de aplauze, atât pentru câștigători, cât și pentru artiștii care au evoluat în recitaluri.Juriul, compus din nume importante din muzicologia românească, a avut o misiune grea, aceea de a-i alege pe cei mai buni dintre cei […]