Colecția Etnografică Cămașa Populară, la Palatul Brancovenesc Curtea domnească – POTLOGI-Dâmbovița

Date:

Sub egida Consiliului Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște”, care găzduiește expoziția în secția sa : Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Asociația DAR Development în apropierea Zilei Universale a Iei, propune o expoziție de excepție  . Expoziția aduce în atenția publicului piese de veșmânt popular din zonele Muscel, Dâmbovița, Teleorman, Vlașca, Prahova, Buzau și Ilfov care fac parte din Colecția Etnografică Cămașa Populară a tânărului colecționar Alexandru Firoiu. 

Expoziția este dedicată Reginei Maria a României de la moartea căreia se împlinesc 85 de ani în 18 iulie, momentul final al expoziției. Dragostea Regiei pentru costumul popular pe care l-a purtat la toate vârstele este surprinsă în fotografiile  incluse în expoziție, imagini pe care Asociația DAR DEVELOPMENT le-a obținut în cadrul parteneriatului cu Arhivele Naționale ale României.  Cercetarea aceasta a fost prilejuită de colaborarea cu Muzeul Municipal „Regina Maria ” Iași în vederea realizării unor apariții editoriale care aveau în centru lor acestă fabuloasă personalitate.

Curatoarea expoziției, doamna Alexandra Brutaru  a vorbit despre ipostazele în care este surprinsă Regina Maria purtând costum popular în decorul prorietăților regale de la Bran, Balcic, Scroviștea, Sinaia și altele.

Preferința pentru costumul muntenesc din care alcătuia ținute prin combinarea de piese din mai multe zone fac din Regina Maria o admiratoare a costumului și în același timp o creatoare a unui stil inconfundabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...