Codul Rutier, la un pas de a fi schimbat

0 0

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune, printr-un proiect de ordonanță, modificarea Codului Rutier, pentru ca circulația pe drumurile publice să fie mai sigură, iar numărul accidentelor rutiere să scadă. Proiectul legislativ de modificare a Codului Rutier este în dezbatere publică la MAI și vizează sancțiuni drastice pentru șoferii care manifestă comportament agresiv, „dau flash-uri” și claxonează insistent pentru ca cei aflați în fața lor să se dea la o parte.
Agenții de la rutieră vor ca în următoarele luni să înăsprească sancțiunile pentru cei care depășesc limita de viteză și să introducă noi amenzi pentru cei care sunt agresivi în trafic. Șoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier.
Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”. Se doresc s
viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul cod rutier ar veni cu încă un prag de viteză.
Decizia vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere. Totodată, vor fi înăsprite și pedepsele pentru neacordarea de prioritate sau depășirea ilegală. Până acum, șoferii puteau să rămână fără permis pentru 30 de zile. Conform noului cod rutier, aceștia ar rămâne pietoni timp de 2 luni.
Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârșitul anului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Caz de gripă aviară confirmat

Pentru a preveni răspândirea acestei boli, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri: – separarea în cadrul gospodăriei, în măsura posibilităților a rațelor și gâștelor de alte păsări domestice; evitarea creșterii păsărilor domestice în aer liber, acestea fiind ținute închise obligatoriu în spații […]