COD GALBEN în județul Dâmbovița, în zilele de 29, 30 iunie și 1 iulie, pentru val de căldură și disconfort termic ridicat.

1 0

În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 Rămâneți în casă sau limitați expunerea la soare, mai ales între orele 11-18. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul.

Răcoriți locuința cu ajutorul aparatelor de aer condiționat sau ventilatoare. Aerisiți încăperile dimineaţa devreme sau seara târziu. De asemenea, dușurile frecvente vă răcoresc rapid.

 Beți multă apă, cel puțin 2 litri/zi (nu prea rece). Nu așteptați să vă fie sete pentru a bea apa!

 Fii pregătit! Consultați ghidul pentru CANICULĂ și aflați cum să reacționați la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul acesta. (https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nouă șoferi beți la volan, dis de dimineață

Polițiștii au depistat  nouă șoferi beți la volan, dis de dimineață,  în intervalul orar 06:00-08:00, polițiștii de la rutieră au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe […]