CNSU a abilitat Ministerul Sănătății să facă metodologia pentru aplicarea testelor de salivă în școli

0 0

Se abilitează Ministerul Sănătății în vederea elaborării procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unitățile de învățământ, potrivit hotărârii nr. 102 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Amintim că 7 firme au câștigat licitația pentru loturile 2 și 3 pentru testele de salivă care urmează să fie distribuite în școli cel mai devreme spre sfârșitul săptămânii viitoare. Lotul 1 a fost câștigat de 3 firme care împart între ele 9 milioane de teste în valoare totală de 80.450.000 lei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat pe 9 octombrie achiziția de teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, potrivit hotărârii 83. Este vorba de cele 70 de milioane de teste care urmează să fie achiziționate prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Decizia este una procedurală, la o săptămână după ce a fost anunțată public introducerea de teste pe bază de salivă în școli, ca măsură complementară de monitorizare după eliminarea pragului de infectare de 6 la mie din procedura de decizie pentru închiderea unei unități de învățământ.

Școlile care au rata de vaccinare a personalului de cel puțin 60% s-au redeschis cu prezență fizică începând de luni, indiferent de rata de infectare sau de acoperirea vaccinală din localitate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Grad sporit de siguranță pentru cetățenii din Dragomirești și bunurile acestora

Cetățenii din comuna Dragomirești, una dintre cele mai mari și mai moderne din Dâmbovița, se bucură de un grad mai mare de siguranță, ca urmare a finalizării proiectului de înființare a sistemului de supraveghere video. Astfel, sunt monitorizate permanent principalele căi de acces în comună iar camerele de luat vederi […]