CLOPOŢELUL SUNĂ PENTRU AL 4-LEA AN CONSECUTIV LA ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI!

0 0

O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la Şcoala siguranţei Tedi, un program educativ derulat de Poliţia Română şi Maspex Romania prin brandul Tedi.
Lansată în septembrie 2018, sesiunea de înscrieri în program a generat o nouă surpriză plăcută organizatorilor, numărul de elevi doritori să participe la acest demers educativ depăşindu-l pe cel din anii precedenţi.
Astfel, în anul şcolar 2018-2019, peste 41.000 de elevi de clasa I din toată ţara vor învăţa, în mod creativ, cum să conştientizeze pericolele, cum să le evite şi să le gestioneze. La finalul anului, ei li se vor adăuga celor peste 100.000 de copii care au absolvit Şcoala siguranţei Tedi în perioada 2015-2018.
La Şcoala Gimnazială nr. 3 din Moreni, judeţul Dâmboviţa, a avut deja loc una dintre primele lecţii ale Şcolii siguranţei. În prezenţa mult îndrăgitei mascote Tedi, elevii, coordonaţi de doamna învăţătoare, au primit informaţii preţioase de la poliţişti, despre siguranţa la şcoală şi despre situaţii particulare (recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, crearea unor relaţii de prietenie între colegi şi rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale).
Poliţiştii din structurile de prevenire, rutieră, criminalistică şi acţiuni speciale au fost la „lecţia deschisă” şi cu tehnica din dotare, realizând demonstraţii pe înţelesul celor mici.
La această activitate a participat şi Anca Sână Serea, om de televiziune şi blogger de parenting. La Şcoala siguranţei Tedi vor fi cooptate şi alte persoane publice care, prin experienţa şi imaginea lor, influenţează şi constituie exemple de urmat de către cei mici. Activităţile concepute pentru predarea informaţiilor despre siguranţă respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc. La vârsta de 6-7 ani, minorul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social şi emoţional prin joacă. Proiectul Tedi nu vizează învăţarea pe de rost a unor informaţii, ci asimilarea unor cunoştinţe şi dezvoltarea unui set de abilităţi la care copilul să apeleze în diverse situaţii. Parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor şi respectarea dreptului acestora la o educaţie de calitate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

POLIŢIA A PARTICIPAT LA O AMPLĂ ACŢIUNE ÎMPOTRIVA ATACURILOR INFORMATICE

Poliţia Română, alături de autorităţi de aplicare a legii din alte 18 state, de pe 4 continente, a participat la o activitate în cadrul programului european EMPACT, prioritatea Cybercrime Attacks against Information System. Poliţiştii români, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 10 percheziţii la domiciliile unor utilizatori ai unei platformei web […]