CJ Dâmbovița pregătește evenimente premergătoare Zilelor Județului Dâmbovița

1 0

  

În preambulul Zilelor Județului Dâmbovița, 1 – 5 iunie 2022, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, invită mediul academic dâmbovițean, studenții Universității „Valahia”, alături de toți cei interesați, la susținerea a două conferințe despre istoria județului nostru. Cea dintâi prelegere, intitulată Planul orașului Târgoviște din 1831, va fi susținută de  prof. univ. dr. Laurențiu Rădvan, prodecan al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, reputat cercetător al orașelor medievale românești. 

La 500 de ani de la zidirea mănăstirii Nucet, c. s. I, dr. George Lazăr, din cadrul Institutului de Istorie Nicolae Iorga al Academei Române, va aprofunda aspecte ale evoluției lăcașului, sub titlul: Aspecte din viața economică a unui așezământ dâmbovițean la mijlocul secolului al XVIII-lea: mănăstirea Nucet.

Conferința urmărește o apropiere a întregii comunități locale de istorie, în ideea că o mai bună cunoaștere a trecutului constituie o formă de memorie colectivă, cu atât mai necesară în prezent.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Școală modernă și încăpătoare pentru copiii din Sălcioara

În  comuna  Sălcioara, bine administrată de primarul  Valentin Pârvu, problemele nu lipsesc! Din contră, multe dintre acestea sunt amplificate de specificul local, unitatea administrativ teritorială, destul de întinsă ca suprafață, fiind formată din mai multe sate, aflate la distanțe apreciabile.  În consecință, una dintre provocările din ultimii ani a fost […]