CJ Damboviţa implementeză proiecte cu finanţare prin POCU

Consiliul Judeţean Dâmboviţa derulează şi proiecte finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman, importante pentru reducerea disparităţilor la nivelul comunităţilor locale.
Unul dintre proiecte este „INTEGRARE PRIN EDUCAŢIE ŞI OCUPARE ÎN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA” ce are ca obiectiv general reducerea riscului de sărăcie şi excluziune socială pentru un număr de 560 de persoane care trăiesc în comunităţi marginalizate din comuna Corbii Mari, printr-o abordare bazată pe măsuri integrate vizând îmbunătăţiri sustenabile în ceea ce priveşte capitalul uman, ocuparea forţei de muncă şi condiţiile sociale, medicale, juridice şi de locuit. Proiectul a fost contractat în data de 21.05.2018. Până la această dată, s-a realizat achiziţia de informare şi publicitate, servicii de catering şi evenimente educaţionale. La nivelul comunei Corbii Mari, s-au desfăşurat, în timpul vacanţei de vară, activităţi specifice educaţiei nonformale, cu grupul ţintă (elevi şi adulţi), care au avut drept scop conştientizarea privind importanţa educaţiei şi a dezvoltării personale bazate pe cunoaştere. Valoarea totală a proiectului este de 22.499.511,94 lei.
Un alt proiect este „ŞI TU CONTEZI! – ÎMBUNĂTĂŢIREA CALITĂŢII SERVICIILOR EDUCAŢIONALE PENTRU ELEVII CU DIZABILITĂŢI SI CES DIN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA PRIN
INTERVENŢII ARMONIZATE CU NEVOILE ACESTORA” ce are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale prin reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu, promovarea accesului egal la educaţie si prin îmbunătăţirea competenţelor personalului didactic din învăţământul pre universitar. Proiectul a fost contractat în data de 31.05.2018. Până la această dată, s-au pregătit toate achiziţiile proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 7.912.102,99 lei.
Al treilea proiect este „DARE TO
START! – DEZVOLTAREA ANTRE-PRENORIATULUI PRIN RESURSE
UMANE EDUCATE”, ce are ca obiectiv
general dezvoltarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu în mediul urban din regiunea Sud Muntenia, prin înfiinţarea a 73 de întreprinderi, în vederea creării de noi locuri de muncă durabile şi de calitate în domeniu non-agricol şi promovării mobilităţii lucrătorilor. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, AGRAFICS COMMUNICATION SRL, Municipiul TÂRGOVIŞTE, Municipiul PLOIEŞTI şi Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană – AEDU. Proiectul a fost contractat în data de 12.01.2018. Până la această dată, s-a încheiat achiziţia de furnizare echipamente şi totodată, se realizează grupul ţintă, format dintr-un număr de 100 de persoane. Valoarea totală a proiectului este de 17.817.204,60 lei.
De asemenea, Consiliul Judeţean Dâmboviţa derulează un proiect finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă: „APT_SMC – Administraţie Publică eficientă prin Sistem de Management al Calităţii” ce are ca obiectiv general implementarea unor sisteme integrate de management al calităţii şi performanţei, în vederea optimizării proceselor decizionale şi de sprijin a clienţilor, susţinut de dezvoltarea abilităţilor personalului de la nivelul solicitantului. Se urmăreşte implementarea unui Sistem de Management al Calităţii certificat conform Standardului Internaţional ISO 9001:2015 (SMC) şi a instrumentului de management al performanţei Balance Scorecard (BSC). Proiectul a fost contractat în data de 29.01.2018. Până la această dată, s-au desfăşurat cursurile de formare în domeniul Sistemului de Management al Calităţii şi a instrumentului de management al performanţei Balance Scorecard, pentru 100 funcţionari publici şi/sau aleşi locali din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Valoarea totală a proiectului este de 621.867,30 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a dat startul campaniei "Donează o şansă la viaţă"

A avut loc lansarea campaniei de înscriere on-line în Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice. Campania „Donează o şansă la viaţă” reprezintă o nouă speranţă de vindecare pentru pacienţii care necesită transplant de celule stem hematopoietice. Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor care se serbează în fiecare an în luna […]