CJ Dâmbovița: Fosta  Școală de Cavalerie din Târgoviște a intrat în  reabilitare

Date:

Au început lucrările de restaurare și conservare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște.Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a făcut o vizită de lucru pe noul șantier. 

Valoarea totală a proiectului prin care se va reda strălucirea acestei clădiri importante pentru istoria noastră se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

” Piatra de temelie a clădirii a fost pusă în 1907, iar la eveniment au participat atât Ferdinand I al României, la vremea respectivă Principe Moștenitor și Inspector General al Cavaleriei,  cât și Ministrul de Război, Generalul Alexandru Averescu.  

Proiectul nostru este o dovadă a respectului pentru istoria României, pentru istoria județului Dâmbovița și a muncipiului Târgoviște. Numeroase personalități au absolvit cursurile Școlii de Ofițeri de Cavalerie de la Târgoviște până în 1948, an din care activitatea a fost relocată la Sibiu. 

 Vom păstra și conserva absolut toate componentele arhitecturale, vom consolida construcția, dar vom înlocui și completa instalațiile interioare. De asemenea, se va lucra și la amenajarea curții Școlii de Cavalerie, astfel încât turiștii să se poată bucura de un obiectiv turistic readus la viață. „, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...