CJ Dâmbovița finanțează 230 de proiecte prin PJDL 

Date:

Consiliul Județean Dâmbovița finanțează 230 de proiecte depuse de 80 de primării dâmbovițene, obiective de investiții în valoare totală de 484.000.000 de lei.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală al CJ Dâmbovița, administrațiilor locale le vor fi decontate lucrări de aproximativ 188.000.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, sumă de bani care le va ajuta să implementeze proiecte necesare comunităților locale dâmbovițene.

În primele trei sesiuni ale Programului Județean de Dezvoltare Locală, 2021, 2022 și 2023, au fost finanțate 187 de proiecte depuse de 77 de primării, în valoare totală de 365.000.000 de lei. Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură peste 145.000.000 de lei.

Și în acest an, în cea de-a patra sesiune, instituția este alături de comunitățile locale, de dâmbovițeni, iar astăzi au fost semnate contractele de cofinanțare a 43 de proiecte depuse de 29 de primării. Din valoarea totală a acestor investiții, respectiv 119.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița va susține aproximativ 43.000.000 de lei.

” În 2021, alături de colegi, a fost lansat Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program unic în țară, pentru a ajuta comunitățile locale să își finanțeze proiectele de investiții.

Acest lucru a fost făcut, în primul rând, pentru a nu mai exista diferențe între rural și urban, pentru a nu mai fi discrepanțe între modul de viață la țară și cel de la oraș.

Dâmbovițenii aveau nevoie de proiecte concrete și utile, care să le schimbe și să le îmbunătățească viața, iar Consiliul Județean Dâmbovița, prin PJDL, a realizat acest lucru. În al doilea rând, datorită sprijinului financiar acordat, s-a urmărit ca primăriile să poată investi banii proprii în alte proiecte benefice comunității locale.

A fost sprijinită fiecare localitate cu tot ce a fost nevoie, fără a ține cont de culoarea politică a primarului, iar acest program poate fi considerat o reușită.

Dâmbovițenii sunt cei care au de câștigat, exact așa cum a fost promis încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...