CJ Dâmbovița a semnat protocolul de colaborare cu CFR S.A., document care vizează atât introducerea de servicii de tren urban și metropolitan în Dâmbovița

1 0

S-a semnat protocolul de colaborare dintre Consiliul Județean Dâmbovița și CFR S.A., document care vizează atât introducerea de servicii de tren urban și metropolitan în  județ cât și asigurarea conectării rețelei de căi ferate din județ cu principalele coridoare feroviare naționale. În a doua etapă, pe lângă modernizarea gărilor și haltelor din județ,  se vor dezvolta noi servicii de transport călători pe ruta 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 – 𝐓𝐢𝐭𝐮 – 𝐒𝐚̆𝐛𝐚̆𝐫𝐞𝐧𝐢 – 𝐂𝐡𝐢𝐭𝐢𝐥𝐚, astfel încât să  se asigure conexiunea feroviară între rețeaua metropolitană a municipiului Târgoviște și rețeaua metropolitană București-Ilfov. CJ Dâmbovița, gazda vizitei oficialilor de la CFR și Ministerul Transporturilor, investiții majore prin PNRR ce vizează infrastructura feroviară din județul  Dâmbovița,  încă de la primele ore ale dimineții s-au aflat în județ,  directorul general al CNCF CFR SA, Ion Alexandru Simu, Monica Mihăileanu, director general adjunct al CNCF CFR SA, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF)- Ștefan Roșean  și secretarul de stat în  Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Ionuț Cristian Săvoiu.

 Președintele CJ Dâmbovița Corneliu Ștefan alături de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia i-a primit pe oficiali în Gara Titu unde s-a făcut o vizită de lucru.  Imediat, oficialii au făcut deplasarea către Târgoviște cu trenul CF Călători. A urmat vizitarea gării din Târgoviște.

După cum știm județul Dâmbovița este prins în proiectul pilot, implementat prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, ce vizează achiziția a 12 automotoare de 160 de locuri, precum și servicii de întreținere și reparații a vehiculelor și alimentare cu hidrogen, pe termen lung. Proiectul pilot „privind utilizarea automotoarelor în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, în cadrul obligației de serviciu public de transport feroviar de călători pe liniile CF neelectrificate” va deservi prin servicii cu frecvență ridicată rutele din nordul Municipiului București și județul Ilfov, în conexiune cu județele învecinate Argeș, Dâmbovița și Giurgiu.  Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Național de Redresare și Reziliență PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Oficialii au avut și o întâlnire cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale deservite de sistemul feroviar din județul Dâmbovița. S-a semnat protocolul de colaborare și s-au făcut prezentări privind proiectele de dezvoltare în sectorul feroviar cu impact în județ.

La vizită au fost prezenți, și vicepreședintele CJ, Luciana Cristea, administratorul public al județului Dâmbovița, Cristian Avanu și primari.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vizită de lucru la  Fosta Şcoală de Cavalerie, un punct turistic important 

Vizită oficială la  Fosta Şcoală de Cavalerie, în curând va fi reabilitată cu fonduri norvegiene şi contribuţia CJ Dâmboviţa, președintele CJ-Corneliu Ștefan alături de primarul Cristian Stan și prefectul Claudia Gilia i-a invitat pe oficialilor de la CFR și Ministerul Transporturilor, să viziteze Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei”, fosta unitate […]