CJ Dâmbovița a mai făcut un pas important în  finalizarea Planului Urbanistic Zonal Peștera – Padina

Date:

Proiectul Stațiunii Peștera – Padina a mai făcut un pas înainte, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a fost organizată dezbaterea publică referitoare la propunerile necesare finalizării Planului Urbanistic Zonal Peștera – Padina.

 Proiectul stațiunii Peștera-Padina nu este deloc o muncă ușoară! Vorbim de apariția în România a unui oraș-stațiune.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan consideră că este extrem de  important să se țină cont de toți factorii posibili, începând de la protejarea mediului înconjurător, până la aspectele economice și sociale ale întregii zone.

” Am corelat eforturile noastre cu nu mai puțin de 74 de legi, ordine de ministere, hotărâri de guvern, dar și directive și regulamente ale Uniunii Europene. 

 Au fost solicitate puncte de vedere tuturor instituțiile avizatoare, mediului privat, organizațiilor cu atribuții în domeniu, astfel încât cu această actualizare și reconfigurare a Planului Urbanistic Zonal Padina – Peștera și a Regulamentului Local de Urbanism să:  evaluăm impactul asupra mediului;punctarea zonelor de interes turistic; stabilim condițiile pentru construirea hotelurilor, restaurantelor, a facilităților sportive, a celor de agrement și de utilitate publică. 

 Stațiunea Peștera-Padina este concepută ca un centru turistic atractiv, care să genereze venituri și să creeze locuri de muncă pentru comunitatea dâmbovițeană. Investițiile în turism, activitățile recreative și culturale vor aduce beneficii economice durabile locale și naționale. Cadrul natural al zonei reprezintă suportul pentru dezvoltarea a numeroase forme de turism, fapt care va face din Peștera – Padina o stațiune care va atrage turiști nu doar din România, ci și de peste hotare.  Vorbim de o zonă naturală valoroasă, iar conservarea acesteia este o prioritate pentru noi toți. Construcția și dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina se va realiza cu un minim impact asupra mediului. Se vor utiliza materiale de construcție prietenoase cu mediul, protejarea habitatelor naturale și promovarea turismului ecologic responsabil. Sunt detaliate de la culorile pe care le pot avea viitoarele clădiri, până la regimul de înălțime al acestora.

 Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina a fost conceput astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi.  

 Tocmai de aceea, vreau să mulțumesc șefului de proiect al acestei stațiuni, prorectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Tiberiu Florescu, echipei pe care o coordonează, precum și tuturor participanților la dezbaterea publică”, a transmis președintele CJ Dâmbovița,  Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...