CJ Dâmboviţa a atras atenţia constructorului să mobilizeze în mod corespunzător personalul şi utilajele pentru încadrarea în graficele stabilite la „Pod peste râul Argeş, în satul Ungureni, Corbii Mari”

0 0

Situaţia obiectivului de investiţii „Pod peste râul Argeş, km 31+040, la Ungureni, Corbii Mari” se află în atenţia conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), întrucât lucrările nu se desfăşoară în condiţii corespunzătoare din punct de vedere al mobilizării resurselor de personal şi al utilajelor, podul fiind închis citrculaţiei publice, la solicitarea constructorului.
CJD a organizat în ultimele două săptămâni două întâlniri cu toţi factorii de decizie implicaţi. Astfel, la o primă întâlnire la obiectiv, la care au participat atât conducerea CJD cât şi reprezentanţi ai constructorului, proiectantului, dirigintele de şantier, precum şi primarul comunei Corbii Mari, au fost analizate mai multe aspecte legate de tehnologia de lucru şi activităţile cuprinse în proiectul tehnic, deoarece antreprenorul general a reclamat anumite deficienţe din acest punct de vedere.
Cu toate că analizele efectuate la obiectiv au fost constructive, existând opinii obiective, dar şi divergenţe, atât din partea proiectantului, cât şi a dirigintelui de şantier, nu s-a ajuns la o înţelegere amiabilă, executantul solicitând actualizări ale preţului ofertei, precum şi o extensie a perioadei de execuţie.
Având în vedere acest fapt, a doua întâlnire a avut loc la sediul instituţiei noastre, cu participarea liderului de asociere şi asociatul acestuia (însoţiţi de un reprezentant al Casei de Avocatură), conducerii CJD, primarului comunei Corbii Mari şi dirigintelui de şantier.
Au fost reluate analizele în detaliu, cu prezentarea punctelor de vedere atât din partea constructorului, cât şi din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi primăriei Corbii Mari, stabilindu-se ca şi concluzie, prezentarea, în cel mai scurt timp, din partea executantului a măsurilor necesare realizării obiectivului, cu actualizarea corespunzătoare a graficului de execuţie şi limitarea la maximum a perioadei de restricţie impusă prin închiderea circulaţiei peste pod.
Luând în considerare cu prioritate multiplele sesizări/reclamaţii şi cerinţe ale cetăţenilor comunei Corbii Mari afectaţi de închiderea circulaţiei piet-onale şi rutiere pe pod, aceştia fiind nevoiţi să aleagă o variantă ocolitoare ce depşeşte 10 km, preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a atras atenţia în mod direct executantului, să mobilizeze în mod corespunzător personalul şi utilajele pentru încadrarea în graficele stabilite, cu prezentarea scrisă a măsurilor ce urmează a fi întreprinse.
În cazul în care constructorul nu va intra într-un ritm de lucru corespunzător, CJD va pune în aplicare clauzele contractuale, implicit rezilierea contractului.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa înţelege nemulţumirea cetăţenilor pentru disconfortul creat în perioada de realizare a investiţiei, asigurându-i de toată implicarea în finalizarea la termen a obiectivului şi reducerea perioadei de restricţii impusă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Calendar admitere la liceu pentru anul şcolar 2021-2022

Ministerul Educaţiei a publicate listele cu specializările, liceele şi şcolile din judeţe, precum şi numărul de locuri disponibile pentru Admiterea în licee 2021. În listele cu specializări se regăseşte şi ultima medie de intrare din anul2020.Amintim că media notelor de la evaluarea naţională contează în procent de 80% din media […]