CJ Dâmboviţa a alocat în regim de urgenţă suma de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, cât şi a unor echipamente medicale (aparatură) la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Având în vedere evoluţia infecţiei cu virusul COVID-19 (Coronavirus) pe teritoriul României şi decretarea stării de urgenţă naţională, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea, în regim de urgenţă, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezin-fectanţi, cât şi a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT).
Solicitarea, venită din partea SJUT, presupune achiziţionarea următoarelor: monitor funcţii vitale (10), injec-tomat (15), ventilator (3), video-laringoscop (1), paturi terapie intensivă (6).
Materiale vor ajunge la SJUT în scurt timp, imediat ce vor fi livrate de către furnizorii abilitaţi.
În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea face apel la toţi dâmboviţenii să trateze cu deplină seriozitate această situaţie şi să dea dovadă

de responsabilitate. Astfel, recomandă tuturor să înţeleagă importanţa indicaţiilor autorităţilor şi să le respecte întocmai.
Pe această cale, vă amintim că toţi cetăţenii care vor intra pe teritoriul României din ţările incluse în zona roşie (Republica Populară China -regiunea Hubei; Italia – întreaga ţară; Coreea de Sud – Daegu şi Cheongdo, Iran – întreaga ţară) vor fi nevoiţi să intre în carantină pentru 14 zile, iar cei veniţi din ţările incluse în zona galbenă, cu peste 500 de cazuri confirmate, vor fi nevoiţi să se auto-izoleze la domiciliu tot pentru 14 zile.
Întrucât nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit prevederilor Codului Penal, preşedintele Alexandru Oprea îndeamnă cetăţenii la spirit civic, prin promovarea unei atitudini conştiente care să îi protejeze şi care să susţină, totodată, şi eforturile medicilor şi ale instituţiilor responsabile de gestionarea acestei situaţii.
În aceeaşi măsură, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa face apel şi la organele abilitate în domeniul apărării şi siguranţei naţionale, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul de Jandarmi Dâmboviţa, să deruleze, în mod constant, acţiuni de verificare a respectării măsurilor de auto-izo-lare în rândul cetăţenilor dâm

boviţeni aflaţi în această situaţie.
Vă reamintim că la nivelul Consiliul Judeţean Dâmboviţa au fost aplicate măsurile de prevenţie dispuse de autorităţile naţionale, fiind astfel sistate audienţele cu cetăţenii până la sfârşitul lunii în curs. De asemenea, accesul în sediul instituţiei a fost restricţionat pentru vizitatori, documentele fiind primite doar la registratură sau prin corespondenţă electronică. Mai mult, a fost decalat programul de lucru al angajaţilor şi au fost anulate toate evenimentele care implică participarea unui număr mare de persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA - Precizări privind noile termene de lucru şi activităţile curente

Pentru prevenirea riscului de răspândire a infecţiei cu virusul COVID-19 şi având în vedere declanşarea stării de urgenţă, informăm că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa a restricţionat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile. Activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară online prin intermediul […]