CJ a alocat suma de 300.000 lei pentru investiţia „Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni-comuna Moţăeni-oraş Fieni”

0 0

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit vineri, 24 noiembrie, în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi au fost supuse aprobării mai multe proiecte.
Cj Dâmboviţa face toate eforturile să susţină noua admnistraţie a oraşului Fieni pentru a putea finaliza un proiect amplu „Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni-comuna Moţăeni-oraş Fieni”. În şedinţa extrordi-nară a CJ Dâmboviţa s-a aprobat acordarea sumei de 300.000 de lei, din fondul de rezervă al CJ Dâmboviţa către Primăria Fieni, pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Reabilitare conducta de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni-comuna Moţăieni-oraş Fieni”. Trebuie să menţionăm faptul că fosta administraţie a oraşului Fieni, s-a angajat să asigure şi cota de finanţare de 28 de miliarde de lei pentru realizarea magistralei de apă în cadrul proiectului „Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni-comuna Moţăeni-oraş Fieni”, însă nu a făcut acest lucru. Noua administraţie a oraşului Fieni se pare că a găsit înţelegere la CJ Dâmboviţa pentru a putea finalize investiţia. În anul 2016 CJ Dâmboviţa a alocat suma de 11,5 miliarde de lei pentru continuarea lucrărilor iar în 2017, tot CJ Dâmboviţa a mai alocat în luna martie 6 miliarde şi astăzi, 24 noiembrie, alte 3 miliarde pentru continuarea lucrărilor. CJ Dâmboviţa nu are nicio obligaţie, însă potrivit preşedintelui CJ, Alexandru Oprea, autorităţile judeţene sprijină financiar finalizarea acestei investiţii din respect faţă de cetăţenii jjdin partea de nord a judeţului, pentru a putea beneficia de apă potabilă de calitate. Pentru închiderea investiţiei ar mai trebui 2,4 miliarde. O nouă tranşă de bani pentru investiţia de la Sanatoriul Moroeni
Consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre prind utilizarea subvenţiei în valoare de 4.000 mii lei, bani de la Ministerul Sănătăţii pentru derularea în continuare a obiectivului de investiţii „RK SANATORIUL MOROENI CORP CENTRAL” din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Având în vedere fila de buget nr. FB/11642/09.11.2017, transmisă de Ministerul Sănătăţii şi contractul nr. 119/16.05.2017 pentru alocarea prin transfer din bugetul Ministerului Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale a sumelor destinate cheltuielilor de natura investiţiilor pentru spitalele din sub-ordinea acestora (Ordin MS 1079/2013), încheiat între Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, CJ Dâmboviţa a propus suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 cu suma de 4.000 mii lei. Suma urmează să se utilizeze pentru continuarea derulării investiţiei „RK SANATORIUL TBC MOROENI CORP CENTRAL”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Educaţia de calitate sprijină copiii din mediul rural să nu abandoneze şcoala

Ministerul Educaţiei Naţionale şi UNICEF în România au lansat joi, 23 noiembrie, studiul „O privire asupra participării la educaţie folosind analiza pe cohortă”. Analiza pe cohortă este focalizată pe o generaţie care parcurge un întreg ciclu şcolar şi oferă o imagine de mai mare acurateţe cu privire la dimensiunea fenomenului […]