Circulaţie în siguranţă pentru copii

0 0

circulatieAvând în vedere că elevii sunt în vacanţă poliţia rutieră le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici o serie de reguli, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere:
– Să circule numai pe trotuare.
– Să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor.
– Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde.
– Să nu se angajeze în traversarea părţii carosabile în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
– Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a părţii carosabile şi cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul.
– Să nu circule cu rolele pe drumurile publice, ci numai în locurile special amenajate.
Recomandăm, de asemenea, părinţilor să ţină cont de următoarele aspecte:
– Supravegheaţi în permanenţă modul în care cei mici respectă regulile de deplasare pe drumurile publice.
– Alegeţi locurile de joacă ale copiilor în spaţii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate.
– Amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin exemplificarea unor conduite preventive în trafic.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Circulaţie în siguranţă pentru copii

  1. Parinti feriti-va copii de cei de la Regal, masinile vopsite rosu-verde.Masina cu nr DB 11 GTY a intrat sambata dupa amiaza in plin pe trecerea de pietoni de la Liceul economic intr-o mama cu doi copii si cu un carucior fara ca macar sa opreasca sa vada daca nu a ranit pe nimeni. Comentariul lui a fost „ce ba aveam numai80!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Palatul Potlogi, deschis publicului. Pe 27 iulie, Palatul Potlogi va găzdui Comitetul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Începând cu data de 30 iunie 2016, Palatul Potlogi a fost deschis oficial pentru public. Trebuie să menţionăm faptul că lucrările s-au finalizat încă din luna noiembrie a anului 2015 când a avut loc şi evenimentul de inaugurare după finalizarea contractului de execuţie a lucrărilor. Preţul unui bilet pentru adulţi […]