Circa 260 de legumicultori din Dâmboviţa vor beneficia de sprijin prin programul pentru tomate

0 0

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că până la data de 8 iunie 2018, un număr de 3.353 beneficiari ai programului de tomate cultivate în spaţii protejate din ciclul I au fost plătiţi cu suma de 46.264.358,70 lei. Cei mai mulţi cultivatori provin din judeţele Olt, Giurgiu, Teleorman şi Brăila. În primul ciclu din acest an s-au înscris 13.861 cultivatori de roşii.
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producţia autohtonă începând cu luna mai şi până în decembrie.
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de min-imis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 mp, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.
Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Dâmboviţa, ing Ion Oprea, circa 260 de legumicultori din judeţ se vor număra anul acesta printre beneficiarii programului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

444 locuri de munca vacante în Dâmboviţa

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate 444 de locuri de muncă, din care 45 pentru persoanele cu studii superioare şi 300 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii, 99 de posturi fiind pentru muncitorii necalificaţi. Dintre acestea menţionăm: – asistent manager; – inginer electronist; – inginer […]