Cinci din şase şomeri dâmboviţeni provin din mediul rural

La sfârşitul lunii aprilie 2021, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6139 şomeri (din care 2841 femei), rata şomajului fiind de 3,19 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,09 %, în această lună acest indicator a crescut cu 0,10 puncte procentuale.
Din totalul de 6139 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 1743 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4396 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1189 şomeri provin din mediul urban şi 4950 sunt din mediul rural.
Structura şomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel: Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (31,8 %). Cei cu studii primare şi fără studii reprezintă 28,7 % din totalul şomerilor înregistraţi. 20,7 % dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 14,2 % din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 4,6 %. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabil-itate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2298 persoane foarte greu ocupabile, 3052 greu ocupabile, 435 mediu ocupa-bile, iar 354 sunt persoane uşor ocupa-bile. Încadrarea într-o categorie de ocupa-bilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar pe tema legislaţiei de mediu

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului organizează joi, 03 iunie 2021, de la ora 15:00, pe platforma ZOOM, seminarul de informare:REdu REfoloseşte REciclează ASPECTE LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL PROTECŢIEI MEDIULUI ŞI A GESTIONĂRII DEŞEURILORÎn vederea realizării sesiunii de întrebări şi răspunsuri şi pentru o […]