CHINDIA VS. CFR CLUJ, IN 16-IMILE DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Casa Fotbalului a găzduit marţi, 18 septembrie, tragerea la sorţi a şais-prezecimilor Cupei României, ediţia 20182019.
Ultima echipă calificată în această fază a competiţiei a fost stabilită marţi, în urna duelului dintre Flacăra Moreni şi Chindia Târgovişte, câştigată de echipa oaspete cu scorul de 2-1.
Programul şaisprezecimilor de finală este următorul: Marţi, 25 septembrie 2018 FC Voluntari – FC Botoşani, ora 16:00 Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Energeticianul, ora 16:30 Sportul Snagov – U Craiova 1948 Club Sportiv, ora 18:45
Dacia Unirea Brăila – Dinamo 1948, ora
21:30
Miercuri, 26 septembrie 2018
UTA Arad – CSM Politehnica Iaşi, ora
16:00
Sporting Lieşti – CS Mioveni, ora 16:30 CSM Slatina – Dunărea Călăraşi, ora
16:30
Progresul 1944 Spartac – FC Universitatea Cluj, ora 16:30 Bucovina Rădăuţi – Gaz Metan Mediaş, ora 16:30
Academica Clinceni – AFC Hermannstadt, ora 16:30
ASU Politehnica Timişoara – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ora 16:30 Concordia Chiajna – FC Viitorul, ora 18:45 Chindia Târgovişte – CFR 1907 Cluj, ora
21:30
Joi, 27 septembrie 2018
Luceafărul Oradea – AFC Astra, ora 16:00 Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele, ora 18:45
Unirea 1924 Alba lulia – FCSB, ora 21:30
În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine această facilitate şi cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.
În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
În privinţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 şi Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum şi cele din Cupa României (faza naţională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenţi medicul delegat şi medicul echipei gazdă.
În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii şi retrogradării lor în eşalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VESTE EXCELENTĂ! PORSCHE POOLE ŞI MONIQUE COKER S-AU ÎNTORS LA ECHIPA DE BASCHET A CSM-ULUI!

În urmă cu puţin timp, conducerea Clubului Sportiv Municipal a ajuns la un acord cu Porsche Poole şi Monique Coker, două dintre jucătoarele care au scris istorie la Târgovişte în ultimii ani. Cele două jucătoare americane au semnat un contract pentru un sezon cu formaţia noastră şi se vor alătura […]