Chindia Târgovişte, cu două etape înainte de final Şi-a luat paşaportul pentru Liga a 2-a

A.l.

chindia (1)Cu victoria 2-1 (Cerchez 23, Popa 48 – Anghelina 48) obţinută în disputa din deplasare cu Dinicu Golescu Câmpulung, „Lăncierii” târgovişteni şi-au asigurat prezenţa în sezonul viitor în Liga a 2-a. Acest succes a fost facilitat de eşecul contracandidatei C.S. Afumaţi care a pierdut cu 2-1 (Turcin 71, Vâlcică 77 – C. Munteanu) în faţa echipei Sporting Roşiori. în acest fel, formaţia din Vechea Cetate de Scaun s-a distanţat la şapte puncte de C.S. Afumaţi. Chindia are în cont 56 p şi +20 la adevăr în timp ce echipa din Ilfov are doar 49 p şi +13 la adevăr. Cu două etape înaintea finalului de sezon, Chindia şi-a luat vizele pentru al doilea eşalon al fotbalului românesc.
în prima parte a sezonului (turului), Chindia a jucat oscilant, pierzând 13 puncte: 2-2 (d) cu C.S. Afumaţi, 2-2 (d) cu C.S. Vişina Nouă, 0-1 (cu S.C.M. Argeş Piteşti), 2-3 (d) cu Concordia 2 Chiajna, 1-2 cu Sporting Roşiori şi a câştigat cu emoţii, la limită: 1-0 (a) cu C.S. Ştefăneşti, 1-0 (d) cu Inter Clinceni, 1-0 (a) cu D.G. Câmpulung, 1-0 (d) cu C.S. Podari. în retur a mers mult mai bine. A obţinut 10 victorii concludente şi a pierdut un singur meci, 0-1 (a) cu C.S. Afumaţi. Toţi jucătorii au arătat prospeţime, tonus fizic, ambiţie şi determinare. Atacanţii Cherchez şi Popa au avut poftă de gol. Ambiţii au marcat câte 15 goluri. Cuplul de fundaşi centrali Vătavu şi Ispas au dat siguranţă apărării. Bine s-a descurcat atunci când a fost utilizat şi Bogdan Matei. De siguranţa benzilor laterale s-au ocupat Pătru (pe dreapta) şi Cornel Dinu (pe stânga). Evoluţii mulţumitoare au avut pe aceste poziţii Cernea şi Bogdan Dinu. Voinea a fost motorul angrenajului, iar Anton sufletul echipei. Grigore şi Dobre au fost extremele care au furnizat centrări şi baloane fructificabile oamenilor din atac. Cei doi jucători de bandă şi-au pus numele pe lista marcatorilor. în compartimentul median au mai fost utilizaţi: Penescu, A. Ilie şi Parghel. Ultimul, atunci când a fost aruncat în luptă, şi-a făcut datoria. în atac, Cherchez s-a ocupat de goluri. Dar de multe ori au interpretat rolul de servanţi.
Au fost cooptaţi în lotul lărgit juniorii: Nisipeanu, Vârtej, O. Gheorghe.
în tur, între buturi a stat Cristică iar în sezonul de primăvară Gârlea. Ambii şi-au făcut bine treaba.
Chindia mai are de jucat cu: F.C.M. Târgovişte (d) şi cu A.C.S. Podari (a). Dar aceste două partide nu mai contează. „Lăncierii” sunt promovaţi în Liga a 2-a cu două etape înainte de final.
Chindia a realizat şi ceva recorduri în C3: are cele mai multe victorii (18), cele mai multe goluri marcate (53), cele mai puţine goluri primite (17), cel mai bun golaveraj + 36 (53-17)…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Iubirea vegetează iar ura domină

Preot loan ŞTEFĂNESCU Omul este o valoare supremă, coroana creaţiei lui Dumnezeu. Are o măreţie de nedescris. Este alcătuit din trup şi suflet. Trupul, pe care oricât lam îngrijit, la un moment dat se va distruge şi va ajunge în mormânt. Dar omul nu este doar materie; el are şi […]