CHINDIA SI-A FIXAT OBIECTIVELE! Adrian Ţuţuianu a dezvăluit că-şi doreşte o promovare la finele sezonului 2013 – 2014

Mihai ROŞOIU

Conferinta Tutuianu si PorumbacuÎnsoţit de preşedintele Mugur Porumbacu şi reprezentantul CJ în AGA, Adrian Ţuţuianu a organizat o conferinţă de presă a cărui unic subiect a fost Chindia Târgovişte. Scopul întâlnirii cu mass-media locală a fost de informare asupra situaţiei actuale a clubului din strada Justiţiei şi de prezentare a noului staff administrativ.
în debutul conferinţei, preşedintele Ţuţuianu a trimis câteva săgeţi către cei care s-au ocupat de destinele actualei divizionare C, considerând pe Minai Trifan principalul vinovat pentru retrogradarea produsă în această vară: „în ultima vreme am asistat la o diversiune medi-atică pe seama retrogradării echipei în Liga a lll-a. Zic unii că eu am dus Chindia în Divizia C şi aş vrea să lămurim odată acest subiect. Nu eu am dus echipa aici unde este, ci preşedintele de atunci, Mihai Trifan, şi cei care s-au ocupat de tot ce a însemnat fenomenul fotbalistic târgoviştean. Eu mi-am arătat întotdeauna disponibilitatea de a sprijini această echipă, dar nu sunt de acord să alocăm bani publici în locuri pe unde se aciuează anumite grupuri de interese sub umbrela fotbalului local”.
DATORIILE, MAREA PROBLEMĂ
După ce a plătit unele poliţe, preşedintele Consiliului Judeţean a discutat despre situaţia financiară a clubului, anunţând că, zilele trecute, o tranşă de 1,5 miliarde de lei vechi a intrat deja în conturile Chindiei: „înţeleg că pe parcursul acestei săptămâni vor intra şi banii de la Consiliul Local, iar până la finalul anului calendaristic vor mai fi alocate încă 4,5 miliarde din partea ambelor instituţii amintite mai devreme. Pe lângă cele 12 miliarde de lei vechi, am reuşit să mai obţinem câteva contracte de sponsorizare. Nu vor veni sume de bani, dar am reuşit să asigurăm transportul echipei pentru întreg sezonul fără nicio pretenţie financiară din partea societăţii, am discutat cu primarii din Aninoasa, Şotânga şi Conţeşti, care ne vor pune la dispoziţie terenurile pentru a ne putea antrena. Am purtat discuţii şi cu două lanţuri de farmacii pentru

asigurarea medicamentaţiei, cu furnizori ai serviciilor de ambulanţă şi pompieri. Niciunul dintre aceste servicii nu va mai fi suportat din banii alocaţi clubului”.
Rămân însă de achitat datoriile pe care clubul le are în acest moment şi care se cifrează, conform ultimelor estimări, în jurul sumei de 14,5 miliarde de lei vechi, datorii care cel mai probabil vor fi reeşalonate.
ŢUŢUIANU VREA ÎN „B”, PORUMBACU SE ABŢINE
Adrian Ţuţuianu a vorbit şi despre obiectivele echipei în noul sezon competiţional: „Am format o echipă bună cu care trebuie să atacăm promovarea la finalul campionatului. Cei doi antrenori trebuie să conştientizeze că, dacă nu reuşesc să ducă echipa pe unul dintre primele 5 locuri ale seriei la finalul turului sau dacă nu vor reuşi să promoveze la sfârşitul campionatului, vor fi demişi”, a sunat declaraţia neaşteptată a preşedintelui CJ. Curios a fost faptul că pentru ratarea obiectivului ar putea răspunde doar Silviu Dumitrescu şi Sică Bârdeş, lotul şi conducerea fiind absolvite de un posibil eşec încă din start.
Pe de altă parte, preşedintele Mugur Porumbacu n-a fost la fel de convins că divizionara C dâmboviţeană poate realiza acest obiectiv, dată fiind situaţia financiară a clubului la acest moment. Răspunsul noului şef al Chindiei

a fost mai degrabă amuzant în această privinţă: „Jucătorii trebuie să înţeleagă… Este o situaţie mai delicată din cauza datoriilor… Ei trebuie să joace cât pot… Nu este presiune… Dacă se poate, bine, dacă nu… Eu zic că putem, dar ei trebuie să îşi facă treaba, să demonstreze…”
COLABORARE CU CELELATE DIVIZIONARE C DÂMBOVIŢENE
Cu trei echipe judeţene în seria a VI-a a Ligii a treia, microbiştii locali pot spera la un final de campionat cu una dintre acestea pe prima poziţie a podiumului: „Ştiu că alături de Chindia se mai află în aceeaşi serie formaţiile FCM Târgovişte şi Titu. Eu, sincer, vă spun că aş vrea să existe o colaborare între cele trei echipe, dar în spirit sportiv. Nu mă aşptet să apară meciuri care să ridice semne de întrebare ci doar o colaborare corectă. Apropo de acest subiect, am avut o discuţie cu domnul Zotic referitoare la un jucător pe care l-am dorit la Chindia şi am găsit toată disponibilitatea din partea dumnealui”, a dezvăluit preşedintele Adrian Ţuţuianu.
ORGANIGRAMĂ REDUSĂ LA CHINDIA
Noul preşedinte şi-a creionat schema din fruntea clubului şi, deşi nu s-au rostit nume, există zvonuri conform cărora colectivul tehnic îi va cuprinde pe Ionel Pitaru, Marin Olteanu şi Romulus Ciobanu, care se vor ocupa de formarea şi pregătirea grupelor de copii şi juniori. în schimb, la nivel administrativ vor fi mai puţini angajaţi pentru a fi reduse cheltuielile: „O să vedeţi că vom reuşi să ne desfăşurăm activitatea cu mai puţini oameni, pentru că, până-n momentul de faţă, s-a făcut multă risipă”, a precizat acelaşi Adrian Ţuţuianu, care a încheiat cu invitaţie lansată presei locale de a participa la meciul de cupă dintre Chindia şi Alro Slatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Seceta reduce producţia de lapte Animalele nu mai au hrană pe câmpuri

Lipsa ploilor le face viaţa grea atât agricultorilor, cât şi crescătorilor de animale. Văcarii şi ciobanii de la marginea Târgoviştei, din comuna Ulmi, se plâng de faptul că vacile, caprele sau oile nu mai au ce să mai mănânce, în condiţiile în care nu a mai plouat în ultimele săptămâni. […]