Chindia, sezon de avarie!

Mihai ROŞOIU
0 0

Asociaţii clubului târgoviştean au luat câteva decizii care l-au surprins pe preşedintele Mugur Porumbacu * Venit la Adunarea Generală a Asociaţilor plin de optimism, Porumbacu a părăsit clădirea primăriei fără să dea vreo declaraţie* Varianta Rică Neaga a picat definitv, asociaţii fiind decişi să ofere echipei un buget de avarie

porumbacuRatarea promovării în Liga a Il-a a anulat orice şansă a Chindiei de a mai lupta în sezonul viitor pentru un obiectiv înderăzneţ. Adunarea Generală a Asociaţilor a decis, într-o şedinţă ce s-a întins pe parcursul a două ore, ca echipa dâmboviţeană să înceapă reconstrucţia. Asta înseamnă că din toamnă strategia va fi una de formare a unui lot competitiv pentru viitoarele stagiuni. Cu bani puţini, jucători şi antrenori localnici, clubul dâmboviţean are obligaţia de a se menţine pe linia de plutire, obiectivul principal fiind stingerea datoriilor uriaşe pe care Chindia le are către bugetul de stat şi către furnizori.
PORUMBACU, DE LA OPTIMISM LA AGONIE
Preşedintele Mugur Porumbacu DEBorda de optimism înainte de începerea şedinţei. „Sper ca asociaţii să fie de acrod cu propunerile noastre. Am făcut o strategie pentru campionatul ce urmează şi sper ca după această întrevedere să avem un antrenor nou şi un lot care să ne permită promovarea”, vorbea plin de optimism şeful roş-albaştrilor. Numai că socotelile oficialului târgoviştean nu s-au potrivit cu ceea ce îşi propuseseră asociaţii. Aceştia lau anunţat că bugetul va fi la fel de mare ca şi cel de anul trecut, cu o specificare. Cei mai mulţi bani încasaţi de la Consiliului Local şi Consiliului Judeţean vor fi cheltuiţi cu stingerea datoriilor. În aceste condiţii sumele rămase pentru transferuri sunt infinit mai mici: „Chindia are multe datorii, iar achitarea acestora va fi prioritară în sezonul viitor. Suntem conştienţi că banii rămaşi nu sunt suficienţi pentru realizarea unor transferuri importante, de aceea ar fi bine ca în sezonul viitor să se formeze un un lot din jucători localnici. Obiectivul este ocuparea unuia dintre locurile 1-5”, a punctat Gabriel Boriga, reprezentantul CLM în AGA. „Nu are sens să cheltuim zeci de miliarde pentru a juca în Divizia C. Cu bani mult mai puţini, FC Municipal Târgovişte şi Urban Titu joacă tot în Liga a lll-a. Noi am cheltuit aproape 26 miliarde şi nu am reuşit să promovăm”, sa exprimat un alt important oficial care a participat la discuţiile din Sala Florentină.
NEAGA A VENIT
DEGEABA
LA TÂRGOVIŞTE
Anunţat de preşedintele Porumbacu drept viitorul antrenor al roş-albaştrilor, Rică Neaga s-a aflat luni în Târgovişte pentru a pune la punct detaliile viitoarei colaborări. Numai că piteşteanul a fost nevoit să facă rapid cale întoarsă pentru că varianta numirii lui în fruntea staff-ului tehnic a picat definitiv. „Rică nu venea decât dacă echipa îşi propunea promovarea”, a spus Mugur Porumbacu în cadrul emisiunii „Arena MDI”, însă în fond realitatea este alta. Preşedintelui i s-a transmis clar că este exclusă orice colaborare cu un antrenor din afara judeţului.
PLEACĂ ŞI PORUMBACU?
Cel mai şifonat de la şedinţa AGA a ieşi, cu siguranţă, Mugur Porumbacu. În spatele uşilor închise, preşedintelui Chindiei i- a fost reproşată ratarea promovării şi gestionarea defectuoasă a situaţiei actuale în care se află echipa târgovişteană. Cazul Dobre, care s-a încheiat cu achitarea unei sume uriaşe către un jucător care nu a evoluat mai mult de 30 de minute într-un campionat, lipsa unui lot pentru viitorul sezon, au fost doar două dintre acuzaţiile care i s-au adus preşedintelui executiv. Faptul că toate propunerile de viitor pe care Porumbacu le-a făcut au fost respinse este un semnal clar că asociaţii se gândesc la o despărţire de acesta.
O SINGURĂ
CERTITUDINE
Paradoxal, în urma şedinţei AGA nu s-a hotărât nimic referitor la viitorul staff tehnic al Chindiei, sigura certitudine fiind aceea că echipa va juca tot în Liga a lll-a, având la dispoziţie un buget minim pentru transferuri: „Consiliul Judeţean şi Consiliul Local vor sprijini, în continuare, echipa de fotbal, care va evolua, în campionatul Ligii a lll-a”, a spus Gabriel Boriga.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Paraschiv e preşedinte!

În şedinţa Consiliului Local Moreni consumată luni seară, la sediul primăriei, Gabriel Paraschiv a fost numit preşedintele divizionarei judeţene Flacăra Moreni. Noul Consiliu de Administraţie al grupării de pe malul Cricovului va avea următoarea componenţă: Gabriel Paraschiv – preşedinte, Vasile Goran, Robert Harabagiu, lon Neaga, Costel Gyorgy, plus un reprezentant […]
Gabriel Paraschiv