CHINDIA SE MUTĂ LA BUZĂU

Mihai ROŞOIU

De când a promovat în Liga 1, una dintre echipe a făcut naveta pentru a-şi disputa meciurile considerate pe teren propriu. Arena din localitate nu a fost omologată, iar acum trece printr-un proces de modernizare. Oficialii echipei caută cu disperare o nouă soluţie pentru a juca meciurile considerate „acasă”. Echipa din Liga 1 care nu-şi găseşte locul. Nu mai are stadion pe care să joace meciurile considerate pe teren propriu.
De când a promovat în Liga 1, Chindia Târgovişte nu-şi găseşte locul. Fiind în imposibilitatea de a disputa meciurile de pe teren propriu la Târgovişte, echipa dâmboviţeană a fost navetista Ligii 1. Chindia a jucat fie la Ploieşti, fie la Buftea, meciurile considerate pe teren propriu. În fapt, toate s-au transformat în deplasări pentru formaţia antrenată acum de Emil Săndoi. E echipa din Liga 1 care nu-şi găseşte locul de când a promovat. Oficialii caută cu disperare o nouă soluţii pentru a juca meciurile considerate „acasă”. Una dintre posibilele „case” ale celor de la Chindia ar putea fi… Buzăul. Au fost discuţii în acest sens, dezvăluie Cristian Ceauşel, preşedintele celor de la SCM Gloria Buzău.
Au existat nişte discuţii incipiente. Sunt deschişi, trebuie doar să facem o analiză asupra modului în care gazonul va face faţă”, a spus oficialul buzoian la Metropola TV.

Chiar dacă echipa buzoiană nu are drept de promovare în Liga 1, la Buzău s-ar putea juca din nou fotbal de primă ligă. Chindia Târgovişte poate aduce din nou Liga 1 la Buzău.
Stadionul „Eugen Popescu”, unde trebuia să joace Chindia, a intrat în renovare. Însă lucrările sunt departe de finalizare. Lucrările de modernizare a arenei din Târgovişte vor mai dura o perioadă. Proiectul este finanţat din bani publici, de autorităţile locale. Tribuna I a stadionului a fost complt demolată, fiind montaţi stâlpii pentru ridicarea noii structuri. Arena ar urma să aibă o capacitate de 9.000 de locuri.
Chindia Târgovişte e la al doilea sezon consecutiv în Liga 1. În 2019-2020 a terminat sezonul regular pe locul 10 şi a intrat în play-out. A terminat ultima, dar nu a mai contat, FRF hotărând mărirea numărului de echipe în Liga 1 de la 14 la 16.
În actualul sezon competiţional, Chindia stă ceva mai bine. E pe locul 7, cu 23 de puncte. Şapte etape mai sunt de disputat din sezonul regular, înainte de intrarea în playoff şi play-out. Chindia joacă sâmbătă, 20 februarie, de la ora 20:00, cu FCSB, pe Arena Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FCSB-CHINDIA, REPROGRAMAT DIN CAUZA UNUI MECI DE CHAMPIONS LEAGUE

Liga Profesionistă de Fotbal şi partenerul media au operat modificări în calendarul etapei a 24-a din CASA Liga 1, datorate faptului că Arena Naţională va găzdui meciul dintre Atletico Madrid şi Chelsea Londra, din optimile UEFA Champions League, programat pentru 23 februarie. Astfel, partida FCSB – Chindia a fost mutată […]