CHINDIA SE ÎNTOARCE PE „EUGEN POPESCU” ÎN TOAMNA ACESTUI AN

Mihai ROŞOIU

Chindia Târgovişte, locul 7 în sezonul 2020-2021 al Ligii 1, se pregăteşte să înceapă al treilea sezon la rând pe prima scenă a fotbalului românesc departe de casă, cel mai probabil la Buzău, unde a încheiat stagiunea trecută cu rezultate excelente.
Arena proprie, aflată în reabilitare din luna iulie a anului 2019, cel al promovării, nu a fost încă finalizată, iar termenul realist pentru încheierea tuturor lucrărilor ar putea fi împins spre primăvara lui 2022.
Iniţial, stadionul „Eugen Popescu” ar fi trebuit să fie gata în vara trecută. Pandemia şi greutăţile financiare prin care trec autorităţile – din al căror buget se reface arena – au amânat finalizarea pentru 31 iulie 2021, însă este imposibil ca la acea dată Chindia să se poată întoarce lângă Turn.
De săptămâni bune, optica a fost schimbată, în sensul că se pune accentul pe consolidarea tribunei vechi, care a rămas în picioare, şi va avea o capacitate de aproximativ 4.500 de locuri, toate pe scaune. Dincolo, construcţia tribunei noi s-a împotmolit printre proiecte cu probleme, avize şi aprobări. Acolo nu s-a încheiat nici montarea stâlpilor care vor susţine acoperişul, iar construcţia clădirii vestiarelor este la stadiul de fundaţie, ca şi la începutul anului.
„Au fost probleme la tribuna nouă, cu proiectul şi numai. Nu este deloc uşor să finalizăm această investiţie. Vrem să joace echipa aici cât mai rapid, ne concentrăm pe tribuna veche, închidem zona, iar apoi ne mutăm dincolo. Zilele acestea dărămâm o parte mică, cam 10 la sută din ce a rămas sus, pentru o a o reface de la zero. Vom începe, pe cea mai mare parte a tribunei, să punem acea vopsea hidroizolantă, apoi vom monta scaunele. Mai este zona unde era popicăria, s-a lucrat mai greu acolo pentru că a fost nevoie să consolidăm toţi stâlpii, iar acum urmează să fie turnate gradenele. Vom face tot ce putem ca echipa să revină acasă cât mai repede. Poate că săptămâna viitoare vom face probele de lumină cu toţi stâlpii nocturnei aprinşi simultan. Vor fi două tabele de marcaj, care se vor instala rapid”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan, într-o emisiune televizată de „Riposta pe net”.
Bugetul echipei în noul sezon va fi susţinut, în cea mai mare parte, de suma cuvenită din drepturile TV. Cum Chindia a terminat campionatul pe locul 7, la un pas de play-off, probabil că de aici vor veni aproximativ 1.9 – 2 milioane de euro.
Aceste fonduri vor fi completate cu câte 600.000 de euro de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte, cu precizarea că în cazul ultimei s-ar putea ajunge la un credit de angajament pentru a acoperi o bună parte a cotizaţiei.
Primăria Târgovişte asigură finanţarea şi pentru lucrările de la stadion, în proporţie de 100 la sută, şi deţine şi finanţează şi alt proiect sportiv, Clubul Sportiv Municipal.
„Mă voi implica ceva mai mult la Chindia după finalizarea stadionului. Mă gândesc aici să atragem la alte fluxuri de finanţare, publicitatea pe arenă şi altele. Cine va avea numele pe LED-urile de la marginea terenului trebuie să ajute efectiv echipa”, a anunţat primarul de la Târgovişte, citat deprosport.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FR BASCHET SE PREGĂTEŞTE PENTRU ALEGERI

Federaţia Română de Baschet publică lista preliminară a structurilor afiliate care au drept de vot la Adunarea Generală ordinară din 24 iunie 2021.Lista cuprinde structurile afiliate definitiv la FRB şi înregistrate în Registrul Federaţiilor ţinut de Tribunalul Bucureşti în 2017.Vă reamintim, conform Statutului FR Baschet, Art. 12.3, au drept de […]