CHINDIA, AMENDATĂ DUPĂ BARAJUL DE MENȚINERE ÎN LIGA 1

Mihai ROŞOIU
1 0

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis ca gruparea Chindia Târgovişte să fie amendată cu 5000 de lei ca urmare a problemelor de la barajul pentru Liga 1 Casa Pariurilor, cu Concordia Chiajna.

“În temeiul art. 82/1 şi 3/a şi c din RD raportat la art. 83/2/b din RD, clubul AFC Chindia Târgovişte se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei”, este decizia comisiei.

Articolele menţionate prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;
Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

b) introducerea şi aprinderea în stadion a obiectelor şi materialelor prevăzute în art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

La 29 mai, formaţia Chindia Târgovişte a câştigat la lovituri de departajare barajul cu echipa de eşalon secund Concordia Chiajna, astfel că s-a menţinut în Liga 1 Casa Pariurilor.

În turul barajului, scorul a fost 2-1 pentru Concordia.

În retur, la finalul prelungirilor scorul era 1-0 (gol Chamed ‘90+1), adică 2-2 la general. S-a trecut la loviturile de departajare, unde Chindia au marcat Iacob, Passaglia, Chunchukov şi Celea. Pentru Concordia a marcat Llullaku, iar Sokovic şi Palmes au ratat. Meciul retur s-a încheiat 5-1 pentru Chindia, în urma loviturilor de departajare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANDREI PIȚIAN A LĂSAT CHINDIA PENTRU UNIVERSITATEA CLUJ

U Cluj a bifat prima mutare a verii, după ce a promovat în Liga 1, în urma barajului câștigat cu Dinamo, scor 3-1 la general. Ardelenii s-au întărit cu un jucător din Liga 1 înainte de startul noului sezon care va fi tot sub comanda lui Erik Lincar (43 de […]