CExN al PSD s-a reunit la Târgovişte. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Fuziune cu UNPR sau PSD merge singur la parlamentare

liviu dragneaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, prezent, joi, la Târgovişte, după terminarea lucrărilor CExN al PSD a afirmat că aşteaptă, într-un termen rezonabil, un răspuns din partea liderilor UNPR, unica variantă de lucru cu progresiştii fiind fuziunea, iar dacă nu, PSD va merge singur la alegerile parlamentare. Mai mult, liderul PSD, Liviu Dragnea a spus că nu va lansa în spaţiul public oferte în care să intre în licitaţie politică:
„Eu le-am propus colegilor mei şi au fost de acord toţi ca în continuare să ne menţinem oferta pe care nu am schimbat-o niciodată, de a aştepta o poziţie clară din partea UNPR. Dacă vine într-un timp util suntem deschişi la discuţii în continuare… Noi nu stăm degeaba, noi am stabilit astăzi, programul pentru vară. La 1 august începe activitatea politică şi de organizare care se va finaliza în noaptea alegerilor din toamnă… Spun şi acum acelaşi lucru că PSD va merge singur la parlamentare. Dacă într-un timp rezonabil va fi o clarificare din partea colegilor de la UNPR, noi suntem prezenţi şi participăm la discuţii, dacă nu, programul nostru merge în continuare. PSD va merge singur. Dacă colegii de la UNPR vor dori să discutăm despre fuziune, va fi tot PSD-ul la alegeri cu liste proprii pentru PSD. Am văzut că şi dumnealor agreează ideea de fuziune, am înţeles că trebuie să decidă cu cine vor să o facă. Dacă nu vor să o facă cu noi, noi o să ne „chinuim” singuri şi o să ne prezentăm singuri la alegeri. Cu colegi de la UNPR am colaborat foarte bine până la alegerile locale, când ceva s-a întâmplat în univers şi brusc au început discuţii între UNPR şi PNL. Noi nu facem oferte, noi încercăm să ducem la capăt o discuţie mai veche despre fuziune. În momentul în care se va face o fuziune, toţi membrii UNPR care vor să accepte aceasta devin membri PSD şi se supun regulilor din organizaţii. Nu putem să facem o fuziune în care un membru PSD are drepturi mai mari decât un alt membru PSD, fiecare organizaţie va decide care sunt propunerile pentru listele parlamentare. (…) Pe de altă parte, sub nicio formă nu voi lansa în spaţiul public oferte în care să intru în licitaţie politică, aşa ceva n-o să fac, cu toate riscurile”, a afirmat Liviu Dragnea.
Liderii centrali şi preşedinţii de organizaţii PSD sau reunit joi, 30 iunie, la Târgovişte, într-o şedinţă a Comitetului Naţional Executiv. Gazda acestui eveniment a fost Organizaţia Judeţeană a PSD Dâmboviţa.
Liviu Dragnea, prima reacţie după decizia de plagiat în cazul Ponta:
„Fermierii nu mai au nevoie de subvenţie, nu îi mai interesează să recolteze, transportatorii nu mai au nevoie de autostrăzi”
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, prezent la Târgovişte a spus că este circumspect faţă de decizia Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor care a decis că teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta este plagiată. Mai mult, liderul PSD, Liviu Dragnea a spus că de patru ani, teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta a devenit o obsesie pentru mulţi oameni, dar şi pentru instituţii. În termeni duri, Liviu Dragnea a mai spus că principala preocupare a Guvernului Cioloş a fost teza de doctorat a lui Victor Ponta: „Din câte îmi aduc aminte şi acum câţiva ani, tot oficială a fost decizia comisiei respective. Până la urmă care este decizia bună? Eu sunt circumspect în cazul acesta pentru că ştiu că de patru ani este o obsesie pentru anumiţi cetăţeni şi instituţii din ţara asta cu teza lui Victor Ponta. Atunci, o comisie a spus că nu este caz de plagiat, ştiu că a fost şi un proces în instanţă câştigat de Victor Ponta. Am înţeles că aceasta a fost principala preocupare de ceva timp a acestui Guvern.
Cred că este o veste bună pentru mulţi oameni. M-au sunat câţiva fermieri care mi-au spus că după ce s-a dovedit acest „plagiat”, nici nu mai au nevoie de subvenţie, nu îi mai interesează să recolteze. Câţiva transportatori mi-au spus că nu mai au nevoie de autostrăzi, nici de drumuri.
Este o mare veselie în
ţară!
Din punctul meu de vedere ca preşedinte PSD şi din punctul de vedere al partidului, această decizie a comisiei este discutabilă pentru că aceeaşi comisie, dar cu o altă componenţă a luat o altă decizie.
Probabil, Victor Ponta va contesta, dar repet nu cred că aceasta era principala preocupare a unui Guvern Tehnocrat… Eu nu mai ştiu niciun caz în care să fie atâta încrâncenare, într-un caz în care o comisie a decis într-un fel sau altul şi după s-a reluat speţa… Eu cred că instanţa nu va da o decizie în defavoarea lui Victor Ponta… Eu îmi doresc ca Victor să fie pe listele parlamentare pentru că are de treabă şi până la alegeri, dar şi după alegeri…”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATD-CU) a decis că Victor Ponta a plagiat şi a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. În urmă cu patru ani, CNATDCU mai decisese odată că Victor Ponta a plagiat, dar, pe 19 iulie 2012, Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei decidea că Victor Ponta nu a plagiat. În martie 2014, Înalta Curte a confirmat soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de Parchetul General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa achiziţionează două camere video mobile pentru monitorizarea drumurilor judeţene

În cel mai scurt timp drumurile judeţene din Dâm-boviţa vor fi monitorizate video. Concret, consilierii judeţeni au aprobat achiziţia de sisteme de supraveghere video necesare desfăşurării activităţilor la nivelul Direcţiei generale de infrastructură locală din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Reţeaua rutieră aflată în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa cuprinde 54 de […]