Certificatul digital european pentru COVID-19 -operaţional în România de la 1 iulie

Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional în România la 1 iulie.
„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a afirmat Baciu la Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Modernizarea transportului public local a intrat într-o nouă etapă

Modernizarea transportului public de călători din Târgovişte, cel mai mare proiect cu finanţare europeană accesat până acum de municipalitate, continuă cu o nouă etapă, anume construirea depoului, a staţiilor de capăt şi amenajarea staţiilor de traseu.Amănunte a oferit Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, într-o conferinţă de presă susţinută în teren, […]