CERT-RO: În mediul online circulă „o ofertă” pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) trage un SEMNAL DE ALARMĂ că, în unele grupuri de pe o reţea de socializare, există o campanie în care se promovează o „ofertă” pentru falsificarea adeverinţelor de vaccinare anti-COVID-19, preţul unei astfel de adeverinţe falsificate este de 60 de euro. Specialiştii CERT-RO amintesc că falsificarea documentului este o faptă penală, iar cei care fac acest lucru riscă o pedeapsă între 6 luni şi 3 ani de închisoare. În acelaşi timp, beneficiarii adeverinţelor pot primi o amendă penală sau o pedeapsă cuprinsă între 3 luni şi 3 ani de detenţie pentru uz de fals. Persoanele care observă astfel de tentative în mediul online sunt rugate să anunţe autorităţile.
„Pentru cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO, avem rugămintea să ne transmiteţi deopotrivă datele despre incident la adresa de e-mail alerts@ cert.ro, pentru a accelera investigaţia. Totodată, dacă aveţi nevoie de a consulta un specialist, sunaţi la numărul de urgenţă 1911!”, se arată în mesajul CERT-RO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Cu o alcoolemie record, s-a urcat la volan şi s-a răsturnat pe DN72A – Dragomireşti, este vorba de un bărbat de 59 de ani care conducea un autoturism. Alerta la 112, a fost dată de un alt şofer care a văzut totul, spunându-le oamenilor legii că o maşină s-a răsturnat […]