Ceremonie de trecere în corpul ofiţerilor, la Jandarmeria Dâmboviţa

Ca urmare a promovării concursurilor pentru trecerea în corpul ofiţerilor, trei subofiţeri jandarmi au fost înaintaţi în gradul de căpitan.
Ceremonia s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.
După ce i-a fost prezentat onorul, colonel Matei Viorel, inspector şef, a dat citire ordinelor pentru înaintarea în grad a celor trei colegi jandarmi şi le-a acordat gradele militare în faţa formaţiei.
Plutonierul adjutant Macovei Cristian a promovat concursul organizat pentru ocuparea postului de ofiţer specialist la Biroul Pază şi Protecţie Instituţională, plutonierul major Iliescu Eduard concursul organizat pentru ocuparea postului de ofiţer specialist în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ambii fiind jandarmi dâmboviţeni, iar plutonierul adjutant Ciobanu Ciprian din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Braşov a promovat examenul pentru ocuparea postului de ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale.
Inspectorul şef le-a mulţumit pentru activitatea profesională desfăşurată şi rezultatele obţinute până în prezent, i-a felicitat pentru promovarea în corpul ofiţerilor şi le-a urat mult succes în carieră.
În conformitate cu art. 3 din legea nr. 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de cadru militar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Studenţii de astăzi, viitorii jandarmi profesionişti de mâine

După selecţie, admitere şi dobândirea unor noţiuni teoretice, a venit vremea ca studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru loan Cuza” să se familiarizeze şi cu activităţile desfăşurate în teren, pentru siguranţa cetăţenilor.Astfel, în perioada 15 februarie – 14 martie a.c., cei 8 studenţi din Academia de Poliţie „Alexandru loan Cuza” Bucureşti […]