Centrul Local de Combatere a Bolilor înteţeşte măsurile de prevenire a pestei porcine africane (PPA) în judeţul Dâmboviţa

Pentru a monitoriza eficient apariţia unor focare ale virusului pestei porcine africane (PPA) în judeţul Dâmboviţa şi pentru a mobiliza acţiunea comună, conjugată a autorităţilor publice şi ale administraţiei publice locale, a avut loc şedinţa extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), din ziua de 9 august a.c.
S-a analizat şi dezbătut suplimentarea şi completarea Planului de Măsuri al CLCB Dâmboviţa pentru supravegherea şi combaterea PPA la porcii domestici şi porcii mistreţi, s-a actualizat componenţa nominală a CLCB şi s-a accentuat rolul pe care fiecare din membrii CLCB să-l exercite în supravegherea respectării dispoziţiilor şi normelor legale adoptate.
Discuţiile purtate au evidenţiat necesitatea implicării în condiţiile legii, a unităţilor locale de sprijin (USL) din toate localităţile judeţului, pentru luarea tuturor măsurilor preventive impuse, pentru urmărirea punctuală a planului de măsuri adoptat de CLCB Dâmboviţa.
S-a menţionat necesitatea informării permanente pe toate canalele, a populaţiei, asupra efectelor virusului PPA, cu precizarea expresă că virusul nu afectează sănătatea umană şi că în judeţul Dâmboviţa nu există identificat nici un focar al virusului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TRAFIC AUTO RESTRICŢIONAT PE TIMPUL DESFĂŞURĂRII SĂRBĂTORII SF. IERARH NIFON

În zilele de 10 şi 11 august 2018, se vor desfăşura, la Târgovişte, ceremoniile liturgice dedicate Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. Din acest motiv, conform avizului emis de către Primăria Municipiului Târgovişte, în ziua de vineri, 10 august, când va avea loc Pelerinajul Tinerilor din Arhiepiscopia […]