Centru mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă

Un Centru mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă, a intrat în dotarea Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă . Centrul mobil are echipamente inteligente ce simulează situaţii de urgenţă complexe, precum incendiile din locuinţe, un pachet pentru condiţii meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur şi a modalităţii în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament. Participanţilor la sesiunea de instruire le sunt oferite mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia, fiind conceput să poată asigura o învăţare experienţială, prin deplasarea acestuia în diverse locuri din ţară.
Activitatea de instruire cu ajutorul centrului mobil va începe în unităţile de învăţământ din ciclul primar şi gimnazial, urmând ca, în cursul anului, să staţioneze în mai multe oraşe din ţară, pentru a cultiva în rândul cetăţenilor comportamentelor preventive, scopul fiind acela de a reduce numărul de accidente care au loc în case.
Cu ocazia evenimentului de predare-primire care a avut loc astăzi la Bucureşti, Dr. Raed Arafat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat: „Ne bucurăm că reuşim să vă prezentăm astăzi acest Centru mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă care se va alătura Caravanei Fii pregătit, ca parte a demersurilor DSU şi ale lGSU de a pregăti populaţia pentru un răspuns prompt, adecvat şi eficient în situaţii de urgenţă. Acest demers ne dorim să se constituie într-un prim pas spre normalitate, o expresie a speranţei că vom reuşi, cât de curând, să învingem pandemia şi să revenim la acele activităţi de formare atât de necesare pentru populaţie, fie ei copii sau adulţi, şi pe care pandemia lea făcut imposibile”.
Achiziţia echipamentului pus la dispoziţia lGSU este în valoare de 435,707.8 EUR, din care 386,590.9 EUR sunt contribuţia unui operator economic din România, iar 49,116.9 EUR sunt contribuţia Fundaţiei pentru SMURD din sumele colectate de la populaţie prin 3.5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Testarea cu teste non-invazive, condiţie pentru revenirea în şcoli

Ministrul Educaţiei a declarat că testarea elevilor la revenirea în şcoală, după vacanţă, cu teste non-invazive este una dintre condiţii, menţionând că aceste teste pot fi şi autoadministrate, nemaifiind nevoie de supravegherea cadrelor didactice, dar va fi necesar acordul parintilor.Toţi elevii ar putea să revina în şcoli la sfârşitul lunii […]