Centrele rezidenţiale, în atenţia inspectorilor ITM

0 0

Având în vedere prevederile HG35/10 februarie 2021,
privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, începând cu data de 5 martie, inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa au desfăşurat acţiuni care urmăresc creşterea capacităţii de răspuns.
Au efectuat controale în toate centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, în centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi în centrele dedicate îngrijirii altor categorii vulnerabile de populaţie.
„Prin acţiunile desfăşurate, s-a dorit verificarea măsurilor întreprinse de reprezentanţii centrelor, pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. S-a urmărit, cu precădere, modul de protejare a salariaţilor, prin măsuri de individualizare a programului de lucru, dar şi prin asigurarea de materiale sanitare necesare respectării şi păstrării sănătăţii şi securităţii lucrătorilor.
Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, în contextul în care atât în municipiul Târgovişte, cât şi în alte comune ale judeţului Dâmboviţa a fost atins şi chiar depăşit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, ceea ce situează comunităţile în zona roşie de risc şi obligă la măsuri prompte de protejare a sănătăţii populaţiei şi de limitare a numărului de îmbolnăviri”, a precizat şeful ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECIZII IMPORTANTE ALE COMITETULUI DE URGENŢĂ AL FRF

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezenţa tuturor membrilor săi, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federaţiei Române de Fotbal la data de 18 martie 2021, adoptă următoarele decizii: Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. […]