Cele mai multe dintre şcoli vor fi redeschise pe 8 februarie

0 0

De principiu, pe 8 februarie, adică din semestrul al doilea, vor fi redeschise cele mai multe dintre şcoli. O decizie finală va fi luată însă în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate. În localităţile care se încadrează în „scenariul verde”, toate şcolile se redeschid fizic, în localităţile care se încadrează în „scenariul galben” vor merge la şcoală elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale, precum şi copiii de grădiniţă. Dacă localitatea intră în scenariul roşu, continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.
Practic, este o revenire la sistemul descentralizat, care ţine cont de evoluţia pandemiei de COVID-19 din fiecare localitate. Măsura redeschiderii şcolilor va intra în vigoare dacă pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni iar o decizie finală va fi luată în 2 februarie.
Reamintim că cele trei scenarii depind de valoarea ratei de infectare, calculată în funcţie de numărul de cazuri confirmate în ultimele 14 zile şi populaţia localităţii respective.

  • Scenariul verde – rata de infectare între 0 şi 1,5 la mia de locuitori
  • Scenariul galben – rata de infectare între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori Scenariul roşu – rată de infectare peste 3
  • În concluzie, din 8 februarie sunt posibile următoarele variante:
  • In localităţile din scenariul verde – toate şcolile se redeschid fizic.
  • In localităţile din scenariul galben – vor merge fizic la ore copiii de grădiniţă, cei din ciclul primar şi cei din anii terminali, adică din clasele a VIII-a şi a XII-a. Ceilalţi vor face în continuare ore online.
  • In localităţile din scenariul roşu
  • vor merge o vreme la cursuri copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar, iar ceilalţi fac ore online.
  • Dacă rata de infectare trece de 6, localitatea se carantinează şi se închid toate şcolile.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSP Dâmboviţa derulează campania "Solidari în domeniul sănătăţii mintale! Nu există sănătate fără sănătate mintală."

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa organizează, în cursul lunii ianuarie, campania cu tema – Sănătate mintală, scopul fiind creşterea nivelului de informare şi conştientizare a copiilor, adolescenţilor şi aparţinătorilor acestora, precum şi a profesioniştilor din domeniul medical şi educaţional privind problematica sănătăţii mintale.Grupurile ţintă ale campaniei sunt: copiii, adolescenţii, aparţinătorii […]