Cele mai frecvente întrebări ale medicilor cu privire la vaccinare, răspunse în broşura lansată de Ministerul Sănătăţii

0 0

Ministerul Sănătăţii lansează o broşură cu informaţii utile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a veni în sprijinul medicilor de familie şi al medicilor curanţi.
Broşura include răspunsuri la peste 30 de întrebări primite din partea medicilor, inclusiv cu privire la eficienţa vaccinului, siguranţa vaccinării pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer şi contraindicaţiile la vaccinare pentru pacienţii cu diverse patologii.
„Medicii de familie şi medicii curanţi sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reuşită. Ei sunt cei mai aproape de pacienţi şi îi pot ajuta să ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la această broşură confirmă că vaccinarea este sigură, eficientă şi este calea prin care împreună putem să oprim pandemia. Materialul medical este redactat în colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Credem că va fi un sprijin pentru medicii care primesc întrebări despre vaccinare de la pacienţi sau care chiar ei au întrebări la care nu au găsit răspunsuri”, a declarat Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Broşura va fi trimisă către medicii de familie şi poate fi descărcată pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la adresa http://www.ms.ro/brosura-medici-vac-cinarea-covid-19-ms/.
La conceperea broşurii au contribuit Comisia de alergologie şi imunologie clinică, Comisia de oncologie, Comisia de hematologie, Comisia de endocrinologie, Comisia de cardiologie şi Comisia de der-matovenerologie ale Ministerului Sănătăţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Drumul Judeţean 713, închis circulaţiei rutiere

Începând cu data de 29 ianuarie a.c., ora 10.30, DJ 713, pe sectorul de drum DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, a fost închis circulaţiei publice, pe o perioadă nedeterminată, din cauza unei avalanşe.În zonă au intervenit mai multe utilaje, pentru înlăturarea zăpezii […]