Cel puţin în Dâmboviţa, aprovizionarea cu lemne de foc nu e o problemă

Directorul general al Direcţiei Silvice Dâmboviţa, dr. Ing. Costel Preda, a declarat că şi anul acesta au fost întreprinse toate demersurile pentru a asigura aprovizionarea populaţiei cu lemne de foc pentru încălzirea locuinţelor pe timp de iarnă.
Până la sfârşitul lunii noiembrie, silvicultorii au exploatat 63000 de metri cubi de lemn de foc şi, potrivit aprecierilor şefului unităţii, până la 31 decembrie se va ajunge la un total de 65-66000 de metri cubi valorificaţi către populaţie.
Directorul general Costel Preda a amintit în acest context că au fost respectate integral prevederile Codului Silvic, timp de o lună de la începerea valorificării, lemnul de foc fiind vândut exclusiv populaţiei de pe raza unităţii administrativ -teritoriale în care se afla exploatarea.
Aspect foarte important, la această dată, Direcţia Silvică Dâmboviţa are pe stoc 10000 de metri cubi de lemn de foc, tras la drum auto, la un preţ mediu de 224 lei plus TVA. Totodată, directorul general Costel Preda aminteşte că „nu se încheie nici iarna şi nici aprovizionarea cu lemn de foc pe 31 decembrie. Cetăţenii se pot aproviziona cu lemne pe tot parcursul anului, inclusiv în primele luni din 2019”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

IUBIREA ŞI MILOSTIVIREA LUI DUMNEZEU NE CHEAMĂ LA SOLIDARITATE ŞI COMUNIUNE SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Duminică, 16 decembrie 2018, Înaltrepreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte, eveniment la care au luat parte numeroşi târgovişteni. Cu acestă ocazie, a hirotonit întru diacon pe tânărul, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii […]