Cel mai mare parc amenajat în Târgoviște, după 1990, aproape de inaugurare! A început umplerea cu apă a lacului de agrement

Date:

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și administratorul public Gabriel Boriga au urmărit stadiul la zi al execuției celui mai mare parc de agrement realizat în Târgoviște în ultimii 50 de ani, în vecinătatea Complexului turistic și de natație. Lucrările sunt foarte aproape de finalizare și a început umplerea cu apă a lacului în suprafață de cinci hectare. Parcul dispune de toate facilitățile pentru petrecerea plăcută a timpului liber, inclusiv de un loc de joacă în aer liber, loc de joacă într-o incintă spațioasă, zonă pentru fitness, alei , iluminat și sistem de irigații moderne.

„Suntem în vecinătatea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște, aici unde mai avem foarte puțin și finalizăm o investiție foarte importantă pentru târgovișteni. Este vorba despre cel mai mare parc construit în Târgoviște după Revoluția din 1989 și al doilea parc ca mărime după Parcul Chindia. Suntem într-una dintre zonele de atracție ale acestui parc. Discutăm despre un parc cu o suprafață de cinci hectare și, de asemenea, despre lacul care are o suprafață tot de aproximativ cinci hectare. A început și alimentarea cu apă pentru a finaliza lucrările la acesta. Lacul este un proiect separat, destinat să completeze proiectul cu finanțare europeană prin care am construit acest parc. De asemenea, parcul oferă numeroase facilități. Suntem chiar lângă o fântână arteziană, chiar lângă o zonă de spectacole. Sperăm că în aproximativ o lună – o lună și jumătate, vom putea discuta despre o investiție care să poată fi oferită publicului, aici, lângă Complexul Turistic de Natație. Odată finalizată această investiție, dacă adăugăm cele 10 hectare de la Complexul de Natație, avem aici 20 de hectare, o suprafață foarte generoasă, destinată plimbărilor în aer liber, practicării sportului și relaxării.”

Au fost vizitate apoi zona de pergole, locul de joacă interior , zona pentru biciclete, concluzia fiind că întreaga zonă a fost transformată radical și nimic nu mai amintește de paragina dinaintea deschiderii șantierului: 

„Parcul are și o zonă cu loc de joacă, o zonă cu pergole, are foarte mult spațiu verde, practic este o zonă redată orașului. Ne aducem cu toții aminte de fosta Bază de agrement „Crizantema”, acest parc este pe locația unde era baza de agrement, dar lucrurile sunt schimbate… Era o paragină, de 35 de ani nu se mai ocupase nimeni de această zonă. Discutăm aici de un proiect cu finanțare europeană, peste 10 milioane lei, un proiect prin care această zonă s-a transformat 100%, pentru că nu mai seamănă absolut nimic cu ceea ce era înainte. Avem loc de joacă, există și o pistă de biciclete și avem și un loc de joacă interior și o zonă cu foarte multe facilități destinate copiilor. Au fost plantați și foarte mulți arbori, sigur că încă nu sunt foarte mari, dar sperăm ca în câțiva ani să putem să discutăm și de o umbră mai consistentă în această zonă.

Avem și un bazin, pentru că nu am putea să ne descurcăm cu apa din rețea, totul este forat astfel încât să nu avem surprize, pentru că este foarte mult spațiu verde și este nevoie de foarte multă apă”- a completat primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...