Cei mai mici elevi de la Colegiul „Constantin Cantacuzino” au învăţat despre cultura europeană

Ş.E.
0 0

canbtacuzinooLa sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul parteneriatu-lui încheiat cu Centrul EUROPE DIRECT din Târgovişte, la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte, la clasa 1B, prof. pentru înv. primar Alexandra Miricioiu, a avut loc o oră de informare europeană. Aceasta a fost facilitată de Vlăduţ Andreescu, managerul Centrului EUROPE DIRECT din Târgovişte.
Activitatea a fost intensă şi atractivă pentru micii şcolari, dornici să exploreze lumea în care trăiesc. Aceştia au descoperit şi au aflat informaţii diverse despre Uniunea Europeană, despre ce însemnă să fii cetăţean european, într-o ţară europeană. Totul a început cu identificarea locaţiei sediului EUROPE DIRECT, a continuat cu discuţii referitoare la publicaţii şi date cu tematică europeană existente în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, care pot fi puse la dispoziţia copiilor, cu identificarea statelor membre din Uniunea Euroepană, simbolurilor acesteia, dar şi ale ţărilor care o compun, limbilor care se vorbesc în spaţiul U.E.
Unul dintre momentele de maxim interes pentru copii a fost acela în care au vizionat un film animat despre Uniunea Europeană, despre ceea ce înseamnă să fii cetăţean activ european, să aparţii unui grup care se preocupă să-ţi fie respectate drepturile, dar faţă de care ai şi resposabilităţi. Invitatul i-a orientat pe copii pentru extragerea mesajului filmului vizionat şi a purtat o discuţie de calitate pentru a se asigura că au fost asimilate corect şi conştient cunoştinţele transmise.
Ultima dezbatere din cadrul orei a pus în discuţie protejarea planetei, economisirea energiei. Totul a început cu un brainstorming prin intermediul căruia copiii au spus ce trebuie făcut pentru a fi prieten al Pământului, ce au făcut ei în acest sens, dovedind responsabilitate faţă de mediu. A continuat cu un interesant film animat, cu eroi care economisesc energia şi ajută natura înconjurătoare.
La activitate au participat şi studente de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei, acestea aflându-se la practica pedagogică observativă.
Activitatea a fost apreciată ca fiind una stimulativă, atractivă, reuşită, plină de momente interesante.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia e mereu în gardă, pregătită să lupte. Are stil de echipă cu pretenţii

Chindia n-a făcut un meci prea bun cu Unirea Târlungeni. dar şi-a văzut sacii urcaţi în căruţă. A câştigat aşa cum ne-a obişnuit. fără să primească gol. A învins cu 1-0 (Cherchez-64) şi a ajuns la al 16-lea succes în această ediţie. E mereu în gardă. pregătită să lupte. Succesul […]