Cei care nu au luat bacalaureatul în această vară, vor primi ajutor de şomaj

Ş.E.

eleviO veste bună vine din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Conform acestuia, tinerii care au picat examenul de Maturitate pot primi ajutor de şomaj. Pentru a beneficia de aceaşti bani, absolvenţii trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare din judeţul în care locuiesc în termen de 60 de zile. Valoarea acestui ajutor este de 250 de lei, care reprezintă 50% în indicatorul de referinţă. În plus, tinerii vor avea acces la servicii de mediere şi consiliere.
Totodată, angajatorii care oferă un loc de muncă absolvenţilor pot primi subvenţii. Acestea se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, valoarea lor fiind influenţată de nivelul de pregătire al absolventului: 500 de lei pe lună pentru nivel de şcoală primară sau gimnazială, 600 de lei pentru absolvenţi de liceu sau postliceală şi 700 de lei pe lună pentru cei care au terminat o formă de învăţământ universitar. În plus, legea permite acordarea unor prime de încadrare absolvenţilor care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Flacăra Moreni Reîncepe astăzi antrenamentele

„Astăzi, la ora 17:00 ne vom reuni la stadion pentru reluarea antrenamentelor. Vom face prezenţa şi vom trece la treabă”, ne-a declarat antrenorul de la Flacăra Moreni, Marian Vasilache. Flacăra a terminat ediţia trecută de campionat pe locul secund, cu 75 p, după Glorie Corneşti (locul 1, cu 81 p). […]