Cei 33 de europarlamentari români vor fi aleşi pe 26 mai

0 0

În urma deciziei adoptate, la Bruxelles, de miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi în Consiliul Afaceri Generale (CAG), viitoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019. Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani. Conform legislaţiei europene, viitorul scrutin european ar fi trebuit să aibă loc între 6 şi 9 iunie, dar statele membre au considerat că este imposibilă organizarea alegerilor în intervalul menţionat.
În urma alegerilor europarlamentare din mai 2019 va rezulta un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent, diferenţa fiind dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezen-tate în legislativul UE. Începând din 2019, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PFA-urile mai pot solicita înregistrarea menţiunilor privind obiectul de activitate până pe 16 ianuarie

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat reaminteşte, printrun comunicat de presă, că miercuri, 16 ianuarie, este ultima zi în care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) pot solicita Oficiului Naţional al Registrului Comerţului înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare […]