CECCAR Dâmboviţa a sărbătorit Ziua Contabilului Român. Tema întâlnirii a fost „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România, la 100 de ani de la Marea Unire”

Profesioniştii contabili din cadrul filialei CECCAR Dâmboviţa au aniversat pe 13 iulie, Ziua Naţională a Contabilului Român, ajunsă la cea de-a 14-a ediţie. La 97 de ani de când Decretul Regal semnat de Ferdinand I al României a reglementat profesia contabilă în ţara noastră, membrii CECCAR Dâmboviţa s-au întâlnit la Sala Auditorium de la Muzeul de Istorie din Târgovişte, alături de beneficiari ai serviciilor profesioniştilor contabili şi de reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi ai mediului de afaceri . Tema întâlnirii a fost „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România, la 100 de ani de la Marea Unire”.
Evenimentul a început cu primirea participanţilor, după care organizatorii au transmis mesaje de felicitare şi bun venit reprezentanţilor instituţiilor şi autorităţilor publice locale şi ai mediului de afaceri. Evenimentul a continuat cu o serie de dezbateri cu tema „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”. S-au spus cuvinte frumoase, de apreciere, pentru specialiştii contabili, s-a prezentat topul local al membrilor filialei CECCAR Dâmboviţa .Începând din acest an, aniversarea specialiştilor contabili – membri ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) – şi a performanţelor lor profesionale are loc la data de 13 iulie. În urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în ţara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vre-murimarilor puteri economice – Regatul Unit, Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii, ţări în care profesia de expert contabil era legiferată şi unde existau societăţi de contabili oficial recunoscute.
Ziua Naţională a Contabilului Român este celebrată în mod unitar, în toată ţara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoaşterea oficială a rolului important pe care profesia contabilă şi practicanţii acesteia îl au în economie şi societate.
Pe baza moştenirii predecesorilor, CECCAR, unicul organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, acordă prin intermediul acestei sărbători o importantă atenţie prezentului şi, mai ales, viitorului economiei şi societăţii româneşti, la ceas aniversar. CECCAR urmăreşte dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceştia să servească interesul public şi să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aproximativ 200 de copii au fost vaccinaţi în cadrul unei campanii de informare şi vaccinare

Ministerul Sănătăţii, împreună cu OMS si UNICEF, a organizat o campanie de informare şi recuperare a vaccinării, în perioada 10-12 iulie 2018. Campania a beneficiat de sprijinul autorităţilor locale şi al voluntarilor: medici de familie şi specialişti în promovarea educaţiei pentru sănătate. În această perioadă au fost vaccinaţi 190 de […]