Cea mai mare tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech a sosit în ţară

0 0

Pe 26 aprilie, România a primit cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

 • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 175.500 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 85.410 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 92.430 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 93.600 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.
  Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 4.397.309 doze de vaccin produse decompania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
  În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii veghează la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19. În perioada 19 – 25 aprilie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri, centre […]