Cea de-a Vll-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional „Ileana Sărăroiu”

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei celei care a fost Ileana Sărăroiu, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa va organiza, în perioada 23 – 24 noiembrie 2019, cea de-a VlI-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional „Ileana Sărăroiu”.Festivalul îşi propune ca şi anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti. Concursul se adresează tinerilor având vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani.Anul acesta, la concurs s-au înscris 53 de tineri care provin din toate zonele etnofolclorice ale ţării. Pre-selecţia se va desfăşura în data de 22 noiembrie, la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâm-boviţa. Festivalul se va desfăşura la Casa Tineretului din Târgovişte (Clubul Studenţilor), începând cu ora 17.00.Prima seară de festival este rezervată concursului, urmat apoi de momente artistice extraordinare susţinute de: Ansamblul folcloric „Flori Dâmboviţene” (coordonat de doamna prof. dr. Maria Tufeanu), Gabriel Dumitru şi îndrăgita interpretă a muzicii populare Steliana Sima.În seara de gală, pe data de 24 noiembrie 2019, ne vom bucura împreună de momentele muzicale oferite de Constantin Enceanu şi Taraful Valentin Albeşteanu, alături de artista Miruna lonescu.
Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de lonuţ Dumitrescu.Juri-ul festivalului este alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, precum: prof. dr. Eugen Petre Sandu – preşedinte, cunoscuta realizatoare de televiziune Maria Tănase Marin – membru, muzicolog Roxana Gibescu – membru, managerul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Gabriel Zamfir – membru şi, nu în ultimul rând, lleana Vieru – un reputat realizator de emisiuni la Radio Antena Satelor – membru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ZIUA VETERANILOR Sărbătoare importantă pentru Armata României

Pe 11 noiembrie este celebrată Ziua Veteranilor, o importantă sărbătoare pentru Armata României dar şi pentru stat.Denumită iniţial „Ziua Armistiţiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forţele aliate au […]