Cea de-a patra ediție a hackathonului studențesc „România fără Dosar”

Date:

Până la 1 noiembrie, studenții din toată țara sunt așteptați să se înscrie în hackathonul „România fără dosar” și să ofere propriile soluții pentru debirocratizarea administrației publice, folosind inteligența artificială.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a alăturat celei de-a patra ediții a hackathonului studențesc „România fără Dosar”, competiție inițiată de Universitatea din București și Camera Deputaților. Hackathonul se va desfășura în perioada 10-24 noiembrie 2023, iar finala va avea loc la Cluj-Napoca, pe 24 noiembrie.

„Tehnologia schimbă jocul. Administrația trebuie să țină pasul cu dezvoltarea și implementarea tehnologiilor avansate. Doar așa vor dispărea teancurile de hârtii, doar așa vom avea instituții fără imprimante, doar prin digitalizare vom performa. 

Soluțiile studenților sunt extraordinare, am fost mentor la două ediții precedente ale hackatonului și mă bucur enorm să lucrez cu tinerii, au idei fantastice. La această ediție, voi participa la o sesiune de lucru cu studenții. 

Soluțiile bazate pe inteligența artificială care vor câștiga competiția vor putea fi implementate în procesele concrete ale administrației”, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Competiția România fără dosar provoacă studenții să se implice în debirocratizarea administrației publice. La această ediție, concurenții sunt așteptați să creeze soluții de digitalizare cu ajutorul inteligenței artificiale și să construiască campanii de comunicare pentru promovarea soluțiilor proprii.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va prezenta studenților proiectul primului funcționar public digital, soluție pe care participanții la hackathon o vor folosi pentru a inova în zona serviciilor publice oferite de statul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...