CE TIP DE BIJUTERII SUNT IMPERMEABILE

Date:

Bijuteriile îmbunătățesc aspectul tău și contribuie la accentuarea frumuseții tale. Din păcate, majoritatea bijuteriilor au o anumită durată de viață și sunt vulnerabile la apă. Atunci când astfel de bijuterii intră în contact cu apă, acestea își pot pierde strălucirea, își pot modifica aspectul și le pot scădea valoarea și utilitatea.

Cunoașterea tipurilor de bijuterii impermeabile te poate ajuta să te asiguri că porți bijuteriile potrivite atunci când te implici în activități precum înotul sau dușul. De asemenea, te ajută să te asiguri că bijuteriile tale sunt protejate, ceea ce le poate prelungi durata de viață și le poate menține valoarea.

O greșeală comună printre utilizatorii de bijuterii este aceea că bijuteriile realizate din gemme naturale și perle sunt impermeabile. Adevărul, însă, este că astfel de bijuterii, oricât de bine ar fi tratate, rămân vulnerabile la apă și nu ar trebui expuse la aceasta. De aceea, este important să știi ce tipuri de bijuterii sunt impermeabile și care nu sunt. Mai jos sunt prezentate tipurile de bijuterii care sunt vulnerabile la apă și cele care nu sunt.

Bijuterii Vulnerabile la Apă

Următoarele bijuterii sunt vulnerabile la apă:

  • Perle: Perlele sunt extrem de vulnerabile la apă. Când perlele intră în contact cu apă, suprafața acestora este afectată și poate deveni ternă. Perlele sunt, de asemenea, fragile, așa că este necesară o grijă deosebită pentru a le menține după purtarea bijuteriilor cu perle; șterge-le ușor cu un material moale și ține-ți perlele departe de praf și săpunuri. De asemenea, ar trebui să ții perlele departe de substanțele chimice aplicate pe corp.
  • Bijuterii cu diamante: Diamantele își pierd treptat strălucirea atunci când sunt expuse la apă și săpunuri. Acest lucru se datorează formării unui film la suprafața diamantului. Apa cauzează, de asemenea, înglobarea treptată a marginilor acestuia.
  • Bijuterii de argint: Atunci când sunt expuse la apă și săpunuri, argintul reacționează și își pierde treptat strălucirea. În timp, expunerea continuă la apă va face ca argintul să devină negru, indiferent de eforturile depuse pentru a-l menține. Așadar, nu uita să-ți dai jos lanțișorul de argint înainte de a desfășura activități care vor expune bijuteriile tale de argint la apă.
  • Bijuterii placate cu aur și argint: Folosirea bijuteriilor de argint și aur în apă va duce la uzura placajului metalic. Atunci când bijuteriile placate cu argint și aur sunt expuse la săpunuri și alte medii alcaline, suprafața lor poate începe să se deterioreze, expunând metalul și afectând aspectul bijuteriilor tale.
  • Bijuterii din alamă: În timp ce alama este ieftină și durabilă, ea este vulnerabilă la apă și își pierde ușor strălucirea. Alama poate fi menținută prin lustruire.
  • Bijuterii de aur: Majoritatea oamenilor cred că aurul pur este impermeabil. Adevărul, totuși, este că aurul pur este moale și se uzează ușor. Cu toate acestea, în comparație cu alte bijuterii vulnerabile la apă, aurul pur este mai durabil și își menține strălucirea pentru o perioadă mai lungă.

Tipuri de Bijuterii Impermeabile

  • Bijuterii din platină: Platina rămâne una dintre cele mai bune opțiuni pentru bijuteriile impermeabile. Deși platina poate fi scumpă, este durabilă, nu se întunecă și nu se oxidează niciodată. Acest lucru face ca platina să merite costul și asigură că bijuteriile din platină își mențin valoarea pe termen lung.
  • Bijuterii de argint sterling: Argintul sterling este fabricat dintr-o combinație de argint și aliaje precum cupru, alamă, etc. Unul dintre avantajele argintului sterling este că este mai rezistent la apă și durabil decât argintul real. Argintul sterling poate fi folosit pentru a crea cercei, coliere și alte obiecte. Cu toate că este durabil și rezistent la apă, argintul sterling necesită totuși îngrijire corespunzătoare, deoarece este mai moale decât platina și aurul.
  • Bijuterii din oțel inoxidabil: Oțelul inoxidabil este o compoziție de fier și implică o amestecătură de nichel, fier, crom, etc. Este durabil, previne ruginirea și este ușor de curățat. Oțelul inoxidabil conferă bijuteriilor o finisare curată, ca oglinda, și este larg utilizat în industria bijuteriilor. Bijuteriile din oțel inoxidabil sunt de obicei accesibile, ceea ce le face o alegere populară pentru cei care caută bijuterii impermeabile.
  • Bijuterii din titan: Titanul este metalul cel mai dur, cel mai pur, durabil și ușor astăzi. Titanul nu se întunecă sau ruginește în timp și este unul dintre cele mai bune materiale pentru producerea de bijuterii impermeabile. Titanul este folosit și în domeniul medical pentru producerea de implanturi solide. Bijuteriile din titan sunt, de obicei, mai scumpe decât cele de platină, iar achiziționarea de bijuterii din titan s-ar putea să-ți lase un gol în buzunar.

Toate bijuteriile trebuie îngrijite pentru a le prelungi durata de viață. Bijuteriile potrivite pot completa aspectul tău și îmbunătăți aspectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...