Ce spun specialiştii despre dâmboviţeanul Florin Tănase: „La Tănase eu văd o problemă”

Mihai ROŞOIU

FCSB a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru noul sezon, la finalul căruia Gigi Becali aşteaptă titlul. În caz contrar, Dică riscă să fie demis. După ce sezonul trecut, FCSB a pierdut titlul în ultima etapă în faţa CFR-ului, Nicolae Dică este conştient că nu îşi mai permite încă un pas greşit. Antrenorul FCSB e decis să schimbe până şi sistemul de joc pentru a fi sigur că nu va mai avea surprize neplăcute.
Astfel, în cele două amicale jucate în cantonamentul din Olanda, FCSB a jucat într-un sistem 4-3-3. Cu Alibec renegat atât de Becali, cât şi de antrenor, şi cu golgheterul Gnohere scos la vânzare, acest sistem pare că e singura soluţie pe care o are la îndemână Dică în acest moment.
În acest sistem, tripleta cu care Dică atacă titlul în sezonul viitor pare că este deja stabilită. Denis Man, Florinel Coman şi Florin Tănase, ultimul pe post de vârf fals, au misiunea de a marca cât mai multe goluri. Iar primul care pare să se „plieze” cel mai bine pe sistemul 4-3-3 gândit de Dică este chiar căpitanul FCSB.
Florin Tănase a fost cel mai bun jucător al FCSB în amicalul de lux cu Ajax. Pe lângă golul marcat în minutul 6, Tănase a fost la originea multor dintre fazele de atac ale roş-albaştrilor. Flancat de „Mbappe” Coman în stânga şi de Denis Man în dreapta, Tănase pare a avea mai multă libertate de mişcare în acest sistem. Astfel, în amicalul cu Ajax, „decarul” FSCB a coborât de multe ori la mijlocul terenului pentru a pune ordine în acţiunile ofensive. Iar atunci când nu a făcut-o, s-a aflat la capătul unor contraatacuri care au creat panică în apărarea olandezilor, aşa cum s-a întâmplat la finalul primei reprize când, după o pătrundere pe partea dreaptă, a tras puţin peste poarta celor de la Ajax.
Astfel, prin prestaţia din amicalul cu Ajax, Florin Tănase şi-a spălat păcatele din prima partidă de verificare susţinută în cantonamentul din Olanda, cea cu FC Bruges, în finalul căreia a ratat un penalty.
Tănase pare că a scăpat şi de un obicei care l-a enervat, în trecut, şi pe Becali. În partida cu Ajax, Tănase a stat bine pe picioare în duelurile cu fundaşii adverşi şi nu a mai fost acuzat că simulează. Această problemă a căpitanului FCSB a fost semnalatăşi de Mirel Rădoi, într-un interviu EXCLUSIV acordat Digi Sport.
„La Tănase eu văd o problemă. El este deja la al doilea sezon, al treilea de la Viitorul, în care nu a scăpat de acele simulări. Pentru a fi un jucător complet, mai ales că este jucător de naţională şi căpitan al Stelei, nu poate continua aşa. Tănase are calităţi extraordinare, dar dacă va continua aşa nu va ajunge niciodată un fotbalist complet”, a spus Rădoi, într-un interviu EXCLUSIV acordat pentru Digi Sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ultimul pas: Acordul de parteneriat între Consiliul Judeţean Dâmboviţa - Primăria Târgovişte şi Primăria Răzvad în vederea implementării în comun a proiectului Centura Târgoviştei

Astăzi, 13 iulie Consiliul Judeţean Dâmboviţa se reuneşte într-o nouă şedinţă extraordinară. Primul punct pe ordinea de zi, vizează aprobarea proiectului „MODERNIZAREA ŞI REABILITAREA DRUMULUI DE CENTURĂ AL MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE”, a cheltuielilor legate de proiect şi Acordul de Parteneriat. în data de 03.05.2018 a fost lansat apelul de proiecte POR […]