CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TURNEELE FINALE

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Comitetului Executiv UEFA din 23 aprilie a abordat şi situaţia turneelor finale europene la nivel de seniori şi Under 21.
Desfăşurarea turneului final EURO 2020 a fost afectată de consecinţele pandemiei, astfel că UEFA decisese amânarea acestuia pentru vara anului viitor, 2021. Astăzi, Comitetul Executiv al forului continental a hotărât păstrarea denumirii UEFA EURO 2020.
Decizia vine în urma unei analize interne şi a discuţiilor cu partenerii implicaţi, fiind argumentată prin faptul că astfel se păstrează viziunea iniţială a turneului care celebrează aniversarea a 60 de ani de Campionate Europene (1960-2020).
Totodată, un alt argument îl constituie puterea simbolică a denumirii, aceasta urmând să reamintească întregii familii europene de provocarea COVID-19 căreia i-a făcut faţă în 2020.
Situaţia EURO U21 se decide la final de mai
Membrii Comitetului Executiv UEFA au fost informaţi azi cu privire la situaţia EURO U21 de anul viitor, turneu final programat iniţial în perioada 9-26 iunie 2021 şi care va fi găzduit de Ungaria şi Slovenia.
În urma mutării EURO 2020 în vara anului viitor, în perioada 11 iunie -11 iulie 2021, s-a decis ca toate opţiunile privind reprogramarea sau amânarea EURO U21 să fie prezentate şi analizate de Comisia UEFA pentru Competiţii ale Echipelor Naţionale, în data de 11 mai 2020.
Decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv UEFA programat în data de 27 mai 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FEDERAŢIA INTERNAŢIONALĂ DE VOLEI ANULEAZĂ MECIURILE INTERNAŢIONALE

Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a luat, joi, măsuri dureroase, dar fireşti, în contextul pandemiei de coronavirus. Cupele europene s-au oprit în faza în care competiţia s-a întrerupt, iar Golden League şi Silver League au fost anulate în acest an.După şedinţa Comitetului Executiv al CEV, au fost anunţate măsurile fără […]