CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SALARIILE FOTBALIŞTILOR?

Mihai ROŞOIU
0 0

Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), a oferit noi detalii cu privire la problemele care pot apărea în ligile din ţară, din cauza pan-demiei de coronavirus. Din câte se pare, în această perioadă, toate cluburile încearcă să reducă din salarii până când campionatul va fi reluat, susţine Hulubei. Jucătorii se tem cel mai rău de faptul că remuneraţiile vor fi scăzute de la sine, fără ca ei să fie chemaţi la negocieri.
Nu doar ligile inferioare din România ar fi afectate. Şi echipele din Liga 1 vor ca salariile să fie diminuate, după cum spune Emilian Hulubei, dar este clar că echipele din Liga 2 şi 3 au cel mai mult de suferit, competiţii mult mai sărace decât prima ligă, scrie liga2.prosport.ro.
„Sună telefoanele nonstop. Deocamdată nu a dat nimeni pe nimeni afară, dar peste tot sunt discuţii de diminuare a salariilor. Peste tot, şi în ligile inferioare şi în Liga 1, fără excepţie. Asta e principala problemă. De dat afară nu a dat nimeni, pentru că nu au cadru legal pentru acest lucru.
Noi analizăm fiecare caz în parte în momentul în care li se propun acte adiţionale la contract, dar nu e ceva standard. Fiecare interpretează şi negociază. Fiecare club încearcă să taie cât mai mult. Jucătorii sunt îngrijoraţi că li se vor tăia salariile fără să fie chemaţi la negociere. Sunt multe cluburi care taie pur şi simplu, la unii mai mult, la alţii mai puţin, deci nu e nimic unitar „, a declarat Hulubei pentru Agerpres.
Referitor la Ordonanţa de Guvern lasată în această stare de urgenţă, deocamdată lucrurile nu sunt clare, dar, la prima vedere, pare că echipele mici vor fi ajutate prin sprijinul acordat. Statul poate acoperi 75 la sută din salariul mediu brut pe economie în condiţiile pandemiei de coronavirus.
„Foarte multe cluburi se leagă de ordonanţa asta, dar să vedem ce se întâmplă şi cu ordonanţa asta, pentru că nu e nimic clar. Toate cluburile sunt interesate şi din eşaloanele inferioare, dar şi din Liga 1. Scopul este să plătească cât mai puţin.
Dar cum poţi ţine un fotbalist din Liga 1 cu 75 la sută din salariu mediu? Dar unii şi alţii spun că e OK, dacă e OK, să stea aşa. Dacă ei consideră că aşa trebuie să o facă, să o facă, ei oricum ştiu că o să urmeze un val de litigii. Acum depinde foarte mult şi dacă se reia campionatul, pentru că mai vin banii din drepturile TV”, a mai spus Hulubei.
Ce prevede Ordonanţa de Guvern
În urma unei Ordonanţe de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, sportul românesc primeşte un ajutor.
Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro. Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, iar cei care vor pierde sunt cluburile sportive cu sportivi care au salarii mari.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TOŢI SPORTIVII DIN BUCUREŞTI VOR FI TESTAŢI PENTRU CORONAVIRUS

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că toţi bucureştenii, implicit toţi sportivii născuţi în Capitală, vor fi testaţi pentru coronavirus. Proiectul va fi extins şi în alte mari oraşe ale ţării. „Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienţii, apoi vom trece la testarea populaţiei, cu […]