CCIA Dâmboviţa salută şi susţine realizarea noului Plan Urbanistic General al Municipiului Târgovişte

0 0

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte a organizat o întâlnire de informare a mediului de afaceri, privind prezentarea versiunii preliminare a noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Târgovişte.
Reamintim faptul că actualul PUG este cel aprobat acum peste 20 de ani, mai exact în anul 1999. În mod evident, nu mai corespunde de mult nevoilor apărute ca urmare a dezvoltării urbane din ultimii ani. Mai mult, din cauza faptului că nu a fost actualizat, dezvoltatorii, investitorii, sau chiar multe persoane fizice au fost nevoite să parcurgă dificila procedură de aprobare a unor PUZ-uri locale. O procedură purtătoare atât de costuri ridicate cât şi de timp pierdut.
Ca urmare, demersul administraţiei locale de a restarta mecanismul de aprobarea unui nou PUG şi de al accelera este unul salutar. În această perioadă orice persoană interesată, poate adresa observaţii sau propuneri astfel încât la final să putem avea un plan urbanistic adaptat nevoilor generale. Aşa cum ne-a prezentat astăzi dna Alexandrina Soare – Arhitect Şef, cel mai optimist scenariu arată un orizont de aşteptare de circa 12-18 luni până va putea fi prezentat pe masa consilierilor locali spre aprobare.
Să avem în anul 2023 un nou PUG al Târgoviştei aprobat, ar fi un lucru deosebit. Cât de bun sau de util va fi acesta, depinde şi de implicarea comunităţii prin propunerile şi observaţiile de care spuneam. De aceea, să consultaţi prezentarea preliminară a Planului Urbanistic General al Municipiului Târgovişte fie pe site-ul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa, www.cciadb.ro, fie la avizierul Primăriei Municipiului Târgovişte sau chiar pe site-ul acesteia.
Propunerile pot fi trimise la adresa: str. Revoluţiei nr. 1-3, Corp B, etaj 1, tel. 0245.611. 222 sau urbanism@pmtgv.ro sau primarulmunicip-iuluitargoviste@pmtgv.ro.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ISJ Dâmboviţa: 217 absenţi (6,78%) la prima probă a Evaluării Naţionale

Marţi dimineaţă s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) – sesiunea 2021.Potrivit ISJ Dâmboviţa, au fost prezenţi 2981de candidaţi. Nu s-au prezentat la examen 217 candidaţi (6,78%). Nu au fost elevi eliminaţi din examen.Subiectul şi baremul de corectare […]