CCIA Dâmboviţa -Dezbatere cu tema „Adaptarea învăţământului la nevoile pieţei muncii”

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa a organizat dezbaterea online – Adaptarea învăţământului la nevoile pieţei muncii – dialog, puncte de vedere, soluţii.
Evenimentul face parte dintr-un proiect de conştientizare asupra importanţei adaptării învăţământului la cerinţele dintr-o piaţă a muncii extrem de dinamică.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa militează pentru echilibrarea şi regândirea sistemului educaţional în concordanţă cu necesităţile economiei.
„Ne propunem să găsim împreună, alături de mediul antreprenorial, pe de o parte şi de învăţământ, pe de altă parte, o cale corectă de construcţie a unui sistem educaţional adapatat la necesităţile pieţei muncii.
Piaţa muncii este în continuă schimbare, iar procesul este accelerat de numeroase motive: economia puternic transformată de pandemie; tehnologiile care aduc digitalizarea, lipsa locurilor de muncă din această perioadă pandemică, scăderea numerică a studenţilor/ elevilor, abandonul şcolar, capacitatea redusă a angajatorilor de a oferi tinerilor locuri de muncă, lipsa muncitorilor calificaţi, dispariţia meseriilor vechi”, se precizează în comunicatul CCIA Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 266 de locuri de muncă disponibile în această săptămână

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informeză persoanele interesate, că pentru această săptămână, sunt înregistrate în baza de date 266 de posturi vacante.Potrivit ofertelor transmise de agenţii economici, cele mai multe locuri de muncă sunt în industria confecţiilor textile, construcţii, industria metalurgică, alimentaţie publică, comerţ, transporuri, pază şi […]