CAZUL DENISEI VAŢI, PE MASA COMITETULUI EXECUTIV AL FEDERAŢIEI DE BASCHET

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat în data de 28.10.2019, la sediul FRB, în prezenţa a 8 membrii ai Consiliului Director. în calitate de invitat a participat la şedinţă juristul FRB, dl. Doru Toma.
în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Baschet din data de 28.10.2019 au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal următoarele decizii:
1. Se aprobă cu unanimitate de voturi modificările din Regulamentul de Organizare a Activităţii Comisiei Centrale de Comisari (va fi postat pe site-ul FR Baschet la secţiunea „Regulamente”).
2. Se aprobă cu unanimitate de voturi modificările propuse de CCLTO pentru RGOC.
3. Se aprobă cu majoritate de voturi precizarea propusă de CCLTO pentru punctul 75, din Regulamentele Specifice LNB, Masculin şi Feminin, referitoare la cele 6 transferuri -înlocuiri permise până în 28 februarie 2020: „Jucătorii/jucătoarele străini/străine înlocuiţi(te) în L18 nu vor mai avea drept de joc la echipa respectivă până la finalul sezonului competiţional în curs”.
4. Se aprobă cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a structurii sportive „ACS Kids Tampa 2015 Braşov”.
5. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează Comitetul Executiv despre „Decizia Preşedintelui FRB” din 09.10.2019, prin care se precizează că transportul sportivilor la convocările de la loturile naţionale (seniori şi juniori) va fi suportat de către FRB.
6. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, prezintă adresa cluburilor din LNBF care solicită FRB să modifice punctele 21 şi 54 din RS LNBF. Se prezintă istoricul discuţiilor cu preşedinţii cluburilor din LNBF, al propunerilor acestora şi al deciziilor succesive ale Consiliului Director. Se susţine menţinerea deciziilor Consiliului Director, competiţia urmând să se desfăşoare conform RS LNBF aprobat.
7. Cazul sportivului Cochelea Marius -ţinând cont că este component al lotului naţional U18 şi ţinând cont de dezlegarea emisă de CSU Ştiinţa Bucureşti, se acordă drept de joc la echipa clubului Steaua Bucureşti, în CN U18, cu plata grilei de transfer către CSU Ştiinţa Bucureşti sau înţelegerea amiabilă dintre cluburi.
8. Memoriul înaintat de clubul 4Sports Bucureşti care solicită taxa de formare pentru mai mulţi jucători – să se rezolve cazul în instanţă, în baza protocolului 4Sports cu Agronomia Bucureşti.
9. Cazul sportivei Spier Silvia – ţinând cont de faptul că decizia de organizare şi desfăşurare a CN U20F a fost luată după încheierea perioadei de transfer pentru CN de juniori, se aprobă cu unanimitate de voturi transferul acesteia la NBS Cluj-Napoca.
10. Solicitarea clubului Rookies Oradea – se aprobă cu unanimitate de voturi, ţinând cont de adresa clubului Crişul Oradea.
11. Cazul sportivei Denisa Vaţi – ţinând cont de faptul că este sportivă de lot naţional, se aprobă acordul de joc pentru CSS1 Constanţa, la juniori, dar numai cu dezlegare de la CSS Târgovişte sau întelegere amiabilă între cluburi.
12. Aceste decizii ale Comitetului Executiv vor fi prezentate spre informare membrilor Consiliului Director, la proxima şedinţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Campionul Sergiu Ţecu, locul III la Campionatul Mondial de Skandenberg, sărbătorit de comunitatea din Răcari

Într-o atmosferă de sărbătoare, presărată cu momente solemne dar şi momente pline de emoţie, lacrimi şi bucurie, comunitatea răcăreană împreună cu invitaţi de seamă, precum campionul mondial Ion Oncescu şi multiplul campion al skandenbergului românesc, Radu Valahu, l-au sărbătorit pe campionul Sergiu Ţecu care a obţinut locul III la Campionatul […]